Skautské hospodářské střípky pro RK listopad 2020

Skautské novinky

HOSPODÁŘSKÉ STŘÍPKY

Aktuální témata z oblasti hospodaření

LISTOPAD 2020

Pro uživatele: Návštěvník

Milé revizorky, milí revizoři,

Zasíláme vám nově listopadové Střípky pro hospodáře. Myslíme si, že tyto články budou užitečné i pro vás. Chceme vám usnadnit cestu k důležitým informacím z oblasti hospodaření a zároveň vás povzbudit k diskusi s vaším hospodářem nad aktuálními tématy. Věříme, že tento krok přispěje k lepší hospodářské informovanosti v jednotkách a pomůže vám lépe vykonávat revizní činnost :-).

Rádi bychom vás pozvali na Seminář a setkání hospodářů, které bude tentokrát netradičně v on-line podobě, a to v neděli 15. listopadu 2020 od 15 do cca 18 hod. 

Přinášíme vám článek o tom, jak Tvořit rozpočty v dnešní nejisté době. Jak se vypořádat s měnící se realitou? Usnadněte si práci tvorbou interaktivního rozpočtu, uvažujte ve variantách a hlavně na přípravě i aktualizaci rozpočtu spolupracujte s vedením svého střediska / OJ.

Koronavirová situace přináší dopady nejen na naši činnost jako takovou, ale také do finanční stability jednotek. Podrobně se tématu věnuje tento článek. Na téma navazuje také článek o registračních poplatcích. Jak se chovat k tomuto zdroji financování, jak stanovovat jeho výši a na co při rozhodování právě letos nezapomenout? 

Ke konci roku je ten správný čas zamyslet se nad změnou účetního softwaru - vyzkoušejte plnou verzi SW ESO zdarma. Je online a přístup můžete dát více lidem. Více informací včetně odkazů na série návodných videí k nastavení ESO, jednoduchému i podvojnému účetnictví naleznete v článku.

Dále bychom vás rádi upozornili na další dva zajímavé články, které byste neměli minout. Jak vyúčtovat dotace MŠMT vč. přiloženého přehledu nejčastějších chyb v závěru článku. A Datová schránka pro středisko?, který se podrobně věnuje tomu, jak datovou schránku zřídit a zároveň odpovídá na otázky, kdy je datovka pomocníkem a jaká má rizika.

Na závěr chceme připomenout, že všechny články z vydaných střípků najdete přehledně v sekci hospodaření na křižovatce.

Vaše nápady a připomínky k hospodářským střípkům, stejně jako dotazy k hospodaření, můžete zasílat na mail hospodareni@skaut.cz. 

Díky!

Olga Dočekalová