....

Chyba na stránce: Zvažte změnu účetního programu - plná verze ESO nyní k vyzkoušení zdarma - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/majetek-a-hospodareni/ucetnictvi/eso-ucetnictvi/5364-zvazte-zmenu-ucetniho-software-plna-verze-eso-pro-rok-2018-zdarma-2"

ON-LINE ÚČETNICTVÍ ESO

ČRDM ve spolupráci se společností Skeleton Software připravili on-line účetní systém ESO, který lze využít pro jednoduché i podvojné účetnictví. Systém je zároveň napojený na skautIS a umí si z něho nahrát data o jednotkách i členech.

Zvažte změnu účetního programu - plná verze ESO nyní k vyzkoušení zdarma

Blíží se začátek nového účetního roku, a proto je nejlepší doba uvažovat o změně účetního programu. ESO je účetní systém, který lze využít pro jednoduché i podvojné účetnictví. Systém je zároveň napojený na skautIS a umí si z něho nahrát data. Kromě účetnictví obsahuje i další moduly - členové, akce, cestovní náhrady a majetek. Není omezen počet uživatelů - může k němu přistupovat hospodář, vedoucí střediska, revizní komise s právy pro čtení/úpravy. Vše máte k dispozici online odkudkoliv. Můžete si zdarma vyzkoušet vše, co ESO nabízí, včetně synchronizace členů se skautISem, možností exportů do PDF i do Excelu, evidenci využití dotace, účtování podle akcí i členění dle střediska, kopírování dokladů.

Jednotkám, které se přihlásí od 1. listopadu 2020, nebude účtován poplatek za rok 2020. V roce 2021 se rozhodnou, zda si ESO nechají a uhradí fakturu s poplatkem za rok 2021 nebo již ESO využívat nebudou.

K účetnímu softwaru jsou k dispozici videa na youtube - série ESO Skeleton Zelenáč, která obsahuje základní informace o nastavení i synchronizaci se skautIS účtem. Dále rychlý průvodce pro účetnictví - série ESO Skeleton Jednoduché účetnictví a série ESO Skeleton Podvojné účetnictví.

Co vše najdete v ESO?

Podvojné účetnictví i jednoduché účetnictví

ESO je přizpůsobeno pro vaši činnost, počítá se s evidencí výprav a táborů včetně jejich vyúčtování, rozpočtů i díky propojení se skautISem snadnou možností evidence účastníků přes výběr členů.  Nejvyužívanější předkontace přednastaveny - např. nákup materiálu, úhrada faktur, příjem členských příspěvků nebo účastnických poplatků akcí, příjem dotace. Vše si můžete přizpůsobit dle svých zvyků. ESO nabízí i možnost členění podle středisek a akcí. Lze ukládat scany k jednotlivým dokladům (v základu je 500 MB, lze navýšit za cenu 1 GB/20 Kč na měsíc), doklady můžete kopírovat, data lze exportovat do PDF i Excelu.

 Členové

Obsahuje databázi členů s předdefinovanými i volitelnými údaji, propojeno s evidencí ve skautIS, možnost přihlašování členů na jednotlivé akce i posílání mailů.

 Akce

Součástí je taé databáze akcí, schůzek a výprav, samotné akce lze provázat s rozpočtem, členy a kalendářem.

 Cestovní náhrady

Naleznete také kompletní správu cestovních náhrad - smlouvy, cestovní deníky, možnost ukládání technických průkazů apod.

Majetek

Můžete zde evidovat majetek včetně inventárních čísel.

Kolik stojí využití ESO?

Pokud se rozhodnete v ESO pokračovat, roční poplatek vyjde na 660 Kč pro malé jednotky s počtem účetních položek menším než 1500, pro větší jednotky je 1.000 Kč za rok. Počet uživatelů není omezen - práva může mít hospodář, externí účetní, vedoucí střediska a zástupce, pokladník, revizní komise atd.

 
Jak začít?

Zaregistrovate se můžete na: https://eso.skeleton.cz/

Stačí kliknout na REGISTROVAT dole v rámečku a otevře se vám formulář, kde vyplníte základní údaje o jednotce. U typu licence doporučujeme zvolit “Malá jednotka”. Omezení spočívá v množství zadaných případů, typ licence lze při dosažení limitu změnit a platíte pouze rozdíl v ceně.

 
 

Do systému se můžete přihlásit pomocí skautISu - po kliknutí na tlačítko vpravo od Přihlášení:

V rámci ESO může vedoucí/administrátor organizační jednotky nechat synchronizovat data ze skautISu (pomocí „Administrace jednotky > Nástroje > Synchronizace se skautISem). Synchronizují se informace o jednotce a seznam členů. Práva pro uživatele (skauty i nečleny) nastavujete přímo v ESO. Odkaz na video zde.

Lidem lze v ESO nastavovat oprávnění. Hospodáře tak můžete nechat účtovat a vedoucího oddílu nebo revizní komisi jen nahlížet (pomocí "Administrace jednotky>Uživatelé. Je možné vybírat mezi  "Nový uživatel skautISu" - přístup pro členy registrované ve skautISu a "+Nový" - přístup mimo skautIS pro externisty neregistrované ve skautIS (případně pro ty, kteří potřebují přístup k více než 1 jednotce v ESO).

Před přidáním nového uživatele skautISu je potřeba, aby si uživatel na stránce https://eso.skeleton.cz/Framework/Login.aspx klikl na "přihlásit přes  skautIS", aby se jeho údaje propojili se systémem ESO. Následně můžete založit uživatele a přidat mu práva.

Pokud byste si nevěděli rady, nebo máte nějaký nápad na vylepšení systému, ozvěte se na mail marie.konecna@skaut.cz.

Maňule - Marie Konečná
 
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 398x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu