....

Chyba na stránce: Strategické téma Příroda a pobyt v ní uzavřeno. Seznamte se s výstupy jeho naplňování a nahlédněte do závěrečné zprávy - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5661-strategicke-tema-priroda-a-pobyt-v-ni-uzavreno-seznamte-se-s-vystupy-jeho-naplnovani-a-nahlednete-do-zaverecne-zpravy"

Strategické téma Příroda a pobyt v ní uzavřeno. Seznamte se s výstupy jeho naplňování a nahlédněte do závěrečné zprávy

Strategické téma Příroda a pobyt v ní uzavřeno. Seznamte se s výstupy jeho naplňování a nahlédněte do závěrečné zprávy

Práce na tématu s prioritou 3 probíhala v letech 2017 - 2020, garantem tématu byl ekologický odbor, jmenovitě sestra Anna Šlechtová - Pírko. Jedná se o jedno z několika málo témat, které bylo v plné míře naplňováno dobrovolnicky.

V roce 2018 Náčelnictvo schválilo zadání tématu, v návaznosti na to pak VRJ projednala a schválila plán jeho realizace.

Cíl naplňování strategického tématu: “Aktivní pobyt v přírodě je klíčovou součástí procesu učení dětí i v běžném programu. Táboření je stálou součástí programu oddílů. Oddíly se často pohybují v přírodě, která není pouze kulisou našeho programu, ale vnímáme ji jako hodnotu samu o sobě.”

Nejvýznamnější výstupy naplňování tématu

Kompletní závěrečná zpráva strategického tématu Příroda a pobyt v ní  je k dispozici zde.

Doporučení k dalšímu pokračování tématu

Je třeba i nadále pokračovat v podpoře vůdců a vůdkyň - jak v rámci vzdělávání (skrze kurzy či programy na celostátních a lokálních akcích, aktuální nabídka programů na klíč), tak i metodicky (aktualizace příručky Příroda kolem nás, aktivity v Chytám program, udržovat aktuální nabídku programů na klíč).

Zaměření metodické podpory i na téma klimatické změny a realizace výstupů semináře Tváří v tvář klimatické změně, který proběhl v listopadu 2020. Více v reportáži o semináři, která  vyšla v časopise Skautský svět. Výstupy semináře se bude zabývat Náčelnictvo v červnu 2021. 

Poděkování 

Děkujeme členkám a členům ekologického odboru za realizaci strategického tématu. Dále pak všem skautkám a skautům, kteří se svými připomínkami i osobní podporou zapojili do naplňování tématu a do projektu ochranářských patronátů.
A poděkování patří také sestře Anně Šlechtové - Pírku a dalším členkám a členům ekologického odboru za práci odvedenou při realizaci projektů strategického tématu.
 
Lenka Šablová
koordinátorka agendy Strategie 2022
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 160x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu