....

Chyba na stránce: Přípravy - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/mezinarodni/jako-dobrovolnik-do-zahranici/3282-pripravy"

Přípravy

Přípravy

Každá cesta do zahraničí, ať už s partou kamarádů, celým oddílem nebo jen po vlastní ose, znamená naplánovat spoustu věcí - od rozhodnutí kam vyrazit a jak se tam dostat, přes shánění ubytování a financí, až po vybírání programu, kterým naplnit dny. Většinu z toho ti může usnadnit už jen fakt, že jsi skaut/ka. Skauting totiž čile funguje skoro ve všech státech světa a tamní skauti většinou svým bratrům a sestrám z ciziny rádi pomohou.

Pokud se tedy chystáš vyjet, doporučujeme řídit se následujícím návodem:

  • Ozvi se nám alespoň měsíc před vycestováním na international@skaut.cz. Čím větší skupina, tím dříve bychom od tebe rádi slyšeli! Mrknout můžeš i na tuhle užitečnou stránku.
  • Napiš, s čím konkrétně bys rád/a, abychom ti pomohli. Chceš se např. aspoň na chvíli setkat se skauty ze zahraničí, hledáš třeba oddíl, do kterého bys mohl/a chodit během semestru v cizině, k družbě s tvým oddílem nebo sháníš levnější skautské ubytování, či pomoc s angličtinou? Vždycky od tebe rádi uslyšíme!
  • Kromě svého věku a celého jména nezapomeň uvést, kterou zemi chceš navštívit, jak dlouho se tam zdržíš, jestli s tebou cestují další členové Junáka a jestli potřebujete potvrzení členství.
  • Počkej, až ti odpovíme - nejspíš od nás uslyšíš, že jsme už napsali na skautské ústředí země, kam se vydáváš a čekáme na odpověď nebo ti rovnou dáme nějaké tipy. Většinou odepíšeme do 3 pracovních dnů. Pokud to moc spěchá, můžeš zavolat na +420234621278.
  • Jakmile bude vše zařízeno a před tebou bude setkání se zahraničními členy velké skautské rodiny, nezapomeň na reprezentaci Junáka i naší vlasti. Můžeš si stáhnout online reprezentační balíček plný instantní skautské i české kultury, který ti je na místě pomůže představit.
  • Nezapomeň na naši pomoc a pošli nám z výletu pěknou skautskou fotku nebo 2 s pár slovy. Použijeme je k propagaci na našem facebooku pro budoucí cestovatele. Díky! ;)

Podrobné praktické informace před cestou.
Čti, jak na oddílovou výpravu do zahraničí.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1002x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.
  Nahlásit chybu