....

Chyba na stránce: Zažij Kandersteg z pohodlí domova a pomoz Baden-Powellovu snu přežít! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5537-zazij-kandersteg-z-pohodli-domova-a-pomoz-baden-powellovu-snu-prezit"

Zažij Kandersteg z pohodlí domova a pomoz Baden-Powellovu snu přežít!

Zažij Kandersteg z pohodlí domova a pomoz Baden-Powellovu snu přežít!

Kvůli pokračující pandemii zůstává KISC zatím pro návštěvy zcela uzavřeno. Program i atmosféru, kterou se proslavilo po celém světě, však můžeš nyní zažít díky řadě online událostí! Pomůžeš tím zachovat místo stálého jamboree, o kterém snil Baden-Powell.

Kandersteg International Scout Centre zkráceně KISC je vlajková mezinárodní základna neboli světové centrum WOSM. Je to místo stálé jamboree atmosféry v údolí pod vrcholky švýcarských Alp, které ročně navštíví tisíce skautek a skautů z celého světa, mezi nimi i členové a členky Junáka – českého skauta.

Začátkem tohoto roku muselo vedení KISC učinit těžké rozhodnutí. S ohledem na přetrvávající pandemii je centrum pro návštěvníky a návštěvnice i většinu dobrovolníků prozatím uzavřeno. Podobně jako světová centra WAGGGS si však KISC pro tebe připravilo sérii online událostí, které ti umožní seznámit se s jeho programem a zažít tamní atmosféru!

Jak online program funguje?
Online program je stavěný pro širokou věkovou škálu skautek a skautů z celého světa, pro skupiny i jednotlivce. Události probíhají v angličtině na bezplatném webu eventbrite.co.uk. Každé z nich je vyhrazeno několik termínů. Aktuálně si můžeš účast naplánovat až do května, postupně pak budou dle situace přibývat další události.

Na co se mohu těšit?
Zažiješ to nejlepší z programu, kterým se KISC proslavil po celém světě:

  • Mezinárodní skauting – 2. 4. od 14:00 čeká soutěživé týmové hráče deskovka na téma skauting ve světě, při které se dozvíš odpovědi na řadu zajímavých otázek.
  • Ekologie – 19. 3. od 7 večer máš jedinečnou šanci seznámit se s drsnou přírodou kolem KISC a dozvědět se, jak vznikají laviny a jak v nich přežít, jak se tvoří ledovce, proč mizí a jak proti tomu bojovat.
  • Skautské přátelství bez hranic – 1. května v poledne se dozvíš, co znamená podílet se na poslání KISC v růžovém týmu mladých skautských dobrovolníků a dobrovolnic z celého světa a jak ti to může změnit život. Webinář je zdarma.

Účastí na online programu KISC máš možnost centrum symbolicky podpořit v době, která je pro něj těžkou výzvou. Registrace začíná už na 2 francích (necelých 50 kč!) a některé události jsou zcela zdarma! Doporučujeme si prohlédnout i další možnosti, jak centru pomoci či navázat dlouhodobější kontakt.

Jdeš do toho a nebo zvažuješ účast a máš otázky? Ozvi se nám na international@skaut.cz nebo na facebook Mezinárodní skauting. Pověz o téhle jedinečné možnosti i svému skautskému okolí a dej nám vědět o svém zážitku!

Užij si to!

Markéta Byrtusová – koordinátorka mezinárodní spolupráce

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 403x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu