....

Chyba na stránce: Online program ze světových center WAGGGS na celý rok 2021! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5508-online-program-ze-svetovych-center-wagggs-na-cely-rok-2021"

Online program ze světových center WAGGGS na celý rok 2021!

Online program ze světových center WAGGGS na celý rok 2021!

Zajímá tě, jak fungují světová skautská centra WAGGGS a co svým návštěvníkům a dobrovolnicím běžně nabízí? Během roku 2021 to můžeš zjistit díky bohaté škále živých online událostí ze všech 5 center!

Mezinárodní skautské základny Pax Lodge, Our Chalet, Our Cabana, Sangam a Kusafiri spravuje WAGGGS jako svá světová centra, podobně jako WOSM spravuje Kandersteg International Scout Centre neboli KISC. Kvůli stále trvající pandemii koronaviru se WAGGGS koncem roku 2020 rozhodl, že všech 5 center zůstane pro návštěvníky i dobrovolníky na rok 2021 uzavřeno. Zároveň se ale skautkám a skautům po celém světě přiblíží díky celoroční sérii online událostí, kterých se můžeš účastnit i ty!

Jak to funguje:
Události probíhají v angličtině. Každá z nich má specifikovaný věk účastníků a řadí se do 1 ze 4 tematických kategorií:

  • Světová dobrodružství - užiješ si online cestování a zjistíš, jaký je pobyt na centrech z pohledu dobrovolnic i hostů.
  • Objevování kultur - zažiješ tradice a kulturu zemí, ve kterých se centra nachází (Británie, Švýcarsko, Mexiko, Indie a Afrika).
  • Návštěva světových center - vyzkoušíš si, jaké to je účastnit se typických programů center jako běžný návštěvník/návštěvnice.
  • Propojování se napříč světem - spojíš se se skautkami a skauty z celého světa zejména během významných dnů, které si skauting každý rok připomíná.

Přehled všech událostí ti pomůže vybrat si ty pravé. Rozvrh ti zase pomůže vybrat termín zvolené události, který ti nejvíce vyhovuje. Na každou je potřeba přihlásit se přes web eventbrite.co.uk. Není nutné se na web registrovat, ale je to výhodné, pokud se chceš účastnit více událostí. Registrace i užívání webu jsou zdarma. Účast na některých událostech je více či méně symbolicky zpoplatněna, výtěžek pomůže danému centru přežít do doby, než bude zase moci přivítat hosty. Řada zajímavých událostí je však úplně zdarma!

Tipy na nejbližší období:

  • Namaste Sangam - chceš se dozvědět, jaké to je nosit Sárí do práce, jak vypadá světové centrum Sangam a kdo se o něj stará? Připoj se 16. 2. od 16:00  nebo v březnových termínech. Zvaž také připojení i 29. 3. v 11:00 na Holi na Sangamu, oslavu nejbarevnějšího indického svátku vítězství dobra nad zlem! Obě události jsou zdarma.
  • Den zamyšlení -  od 20 února budeš mít 7x příležitost oslavit tenhle celosvětový skautský svátek s týmy center. Užijete si spolu ty nejlepší aktivity z balíčku a na konci se budeš moci odměnit letošní nášivkou! Události jsou zdarma.
  • Dobrovolnicí na jednom z 5 center - láká tě možnost strávit na jednom z WAGGGS center kus léta nebo i celý rok v mladém mezinárodním týmu? Přihlas se 1. 3. v 16:00 nebo v jednom z dalších 5 termínů a za 5 $ se dozvíš všechno, co potřebuješ vědět z první ruky!

Zaujal tě program na světových skautských centrech? Máš otázky? Dej nám vědět na international@skaut.cz nebo na facebook Mezinárodní skauting, rádi ti pomůžeme. Neváhej také šířit zvěst o možnosti užít si tenhle jedinečný program ve svých skautských kruzích! Budeme také rádi za zpětnou vazbu na kteroukoliv událost!

Těšíme se na tvou zprávu!
Markéta Byrtusová – koordinátorka mezinárodní spolupráce

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 633x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu