....

Chyba na stránce: Můžete mít speciální verzi komiksové knihy! Odvaha je volba se sběratelským přebalem - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5489-odvaha-je-volba-prebal"

Můžete mít speciální verzi komiksové knihy! Odvaha je volba se sběratelským přebalem

Můžete mít speciální verzi komiksové knihy! Odvaha je volba se sběratelským přebalem

Na skautském eshopu je k dostání speciální verze skautského komiksu Odvaha je volba s designovým přebalem, ideální pro sběratele nebo fajnšmekry. Limitované množství!

Kniha se sběratelským přebalem

7+1 komiksových příběhů podle scénáře Marka Steiningera inspirovaných skautskou historií a nakreslených sedmi ilustrátory. Je tu jedinečná šance na pořízení komiksu s unikátním přebalem, limitovaná edice, originální sítotiskový tisk motivu od Jana Grumla - Slakinglizarda, se kterým se komiks běžně neprodává. Vydáno jen v několika desítkách kusů. Jste zvědaví, jak se povedl?

>> Podívat se na knihu ve skautském obchodě  <<

Kniha s podpisy autorů

K dostání je také verze knihy, která je doplněna o podpisy autorů!

>> Podívat se na knihu ve skautském obchodě  <<

O knize Odvaha je volba

Tato výpravná komiksová kniha o českém skautingu je první svého druhu. Provede vás nejdůležitějšími okamžiky českých a skautských dějin a podíleli se na ní přední komiksoví kreslíři a kreslířky. Těšit se můžete na Kateřinu Čupovou, držitelku ceny Muriel, Štěpánku Jislovou, kreslířku komiksu o Miladě Horákové, nebo Vladimíra Strejčka, zakladatele ilustrátorského studia Drawetc. Dále na Jana Grumla alias Slakinglizard, Vojtěcha Velického, Tomáše Chluda, Evu Bartošovou a Tomáše Vovsíka.

Sedm komiksových povídek, sedm přelomových událostí českých moderních dějin a sedm hrdinů. Jsou to obyčejní lidé. Mají ale jedno společné: Jsou to skautky a skauti, kteří v těžké životní zkoušce prokážou neobyčejnou odvahu. Od počátků českého skautingu přes zakládání prvních dívčích oddílů, vypjaté okamžiky za nacistické okupace či komunistickou perzekuci až po dnešek: to vše v sedmi komiksech.
Parta kamarádů zakládá ještě za Rakouska-Uherska v maličké obci první skautský oddíl a naráží na nedůvěru spoluobčanů. Zdenka se přidá ke skautům v době, kdy se od žen očekává jen péče o rodinu a domácnost, ale rozhodně ne svobodná mysl a vlastní názor. Jak se zachová třináctiletý Marek, když se jeho vedoucí postaví na stranu nacistů? Podvolí se Jakub komunistickému režimu – co je v sázce? Čtěte a zjistěte, co obnáší hrdinství a jakou má cenu. Objevte odvahu ve vlastním srdci.

Kniha vykresluje uplynulé 20. století hned ve dvou významech. Jedná se o sedm komiksů, každý z dílny jiného autora. Každý se věnuje jedné zásadní události, historické etapě uplynulé doby. Rukopis každé komiksové povídky vnáší do knihy jinou energii, všechny ale směřují k ústřednímu tématu odvahy.

Další podrobnosti o vzniku knihy se dočtete v tomto článku.

Za TDC
Petra Daněčková - Peťule
redaktorka interní komunikace 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 442x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu