....

Chyba na stránce: Návrhy na Medaile sv. Jiří je třeba do KÚJ doručit již do 27. ledna 2021 - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5420-navrhy-na-medaile-sv-jiri-je-treba-do-kuj-dorucit-jiz-do-27-ledna-2021"

Návrhy na Medaile sv. Jiří je třeba do KÚJ doručit již do 27. ledna 2021

Návrhy na Medaile sv. Jiří je třeba do KÚJ doručit již do 27. ledna 2021

Uvažujete-li na středisku o tom, že někoho rádi ocenili Medailí sv. Jiří, neváhejte!  Duben je sice ještě daleko, ale vzhledem k tomu, že zasedání Náčelnictva, které se bude návrhy zabývat proběhne již v druhé polovině února, je třeba jednat včas - tedy do 27. ledna 2021!

Návrhy by měly mít všechny náležitosti, odpovídat statutu vyznamenání a není je třeba zasílat v papírové podobě (tj. je možné poslat sken s požadovanými podpisy).

Medaile sv. Jiří je "výchovné" vyznamenání, tzn. že je udělováno za soustavnou práci činovníků a činovnic Junáka - českého skauta, podílejících se na výchově dětí, mládeže a vzdělávání. Více se je množné dočíst v metodice k vyznamenáním, jejíž součástí jsou zároveň i příklady toho, co by zdůvodnění návrhu mohlo/mělo obsahovat.

Pokud někoho navrhujete na udělení Medaile sv. Jiří již podruhé (např. dotyčný již má bronzový stupeň a vy ho po dalších třech letech navrhujete na stříbro), je třeba ve zdůvodnění popsat nějaký další pokrok či kvalitativní změnu, nové výsledky oproti předchozímu návrhu.

  • V případě bronzového stupně musí být návrh schválený příslušnou krajskou radou (optimální je přiložit k návrhu kopii/sken zápisu KRJ obsahující odpovídající usnesení)
  • stříbrný a zlatý stupeň vyznamenání schvaluje Náčelnictvo a je vhodné (byť nikoliv nutné), aby návrh obsahoval vyjádření příslušné krajské rady k návrhu, popř. usnesení, jímž KRJ návrh podpoří 

Do návrhu prosím uvádějte funkční kontakty na navrhovatele - nejlépe e-mail i mobil, abychom vás v případě potřeby doplnění návrhu apod. mohli kontaktovat a vyřešit včas případné nejasnosti.

Statut Medaile sv. Jiří je k dispozici zde.

Formulář návrhu na vyznamenání je k dispozici zde.

Lenka Šablová
asistentka starosty
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 476x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu