....

Chyba na stránce: Frajerská výročka střediska bez námahy? Díky šabloně! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/3129-frajerska-vyrocka-strediska-bez-namahy-diky-sablone"

Frajerská výročka střediska bez námahy? Díky šabloně!

Frajerská výročka střediska bez námahy? Díky šabloně!

Vytvořte si elegantní střediskovou výročku díky šabloně: snadno, rychle, pěkně, efektivně.

Letošní šablona je mimořádně jednoduchá na přípravu a tisk. Zvládnou ji vyrobit i grafičtí laici, a to jen za použití domácí tiskárny!


Oficiální výroční zpráva Junáka - českého skauta

Základní zpráva Junáka-českého skauta bude brzy k dispozici k objednání a tato středisková výročka by se měla přikládat jako její příloha. Rozměrem odpovídá, aby se bez problému dala do výroční zprávy organizace vložit.
Zatím je k nahlédnutí zde: skaut.cz/vyrocnizprava.

Jen přepíšete texty nebo vyměníte fotky 

Budeme pracovat v Canvě. Kdo ještě nezná, je to vychytaný grafický program, s kterým můžete tvořit nádherné věci, i když nejste grafici. Funguje v základu tak, že přesouváte prvky sem a tam a umisťujete je libovolně podle sebe, kam chcete. To zní fajn, ne? Návod na práci v Canva a postup, jak se tam přihlásit, najdete i s videonávodem v článku z minulého roku, takže netřeba ztrácet čas a jdeme dál. 

Návod na přihlášení a práci v Canva

Výročka jako šnek

Šablona střediskové výročky pro rok 2016 >>>TADY<<<  

Odkaz na šablonu výročky máte výše, takže se k ní můžete prokliknout. Než tak ale uděláte, pojďme si říct, o co se vlastně jedná:

Výročka střediska pro letošní rok je A4 složená na třetiny. Způsobu skládání se říká šnek - poslední třetinu zahýbáte dovnitř. Když se tedy díváte na první stránku šablony, vidíte titulní stranu úplně na pravé straně (první třetina zprava). Prostřední třetina první strany je pak zadní stranou brožurky. Zbývající třetinu první strany (nalevo) zahýbáte dovnitř - to je právě ten šnek. Celá druhá strana šablony je vnitřní část letáku. 

Výhody letošní výročky

  • ÚSPORNOST - Není zde přehlšel textů ani obrázků, přesto je tady toho dost natolik, aby nic zásadního nechybělo.
  • NENÁROČNOST NA VLASTNÍ PODKLADY - V tomhle vidím velkou výhodu a specialitu. Vím, jakou mají střediska a oddíly často problém s kvalitní fotobankou. Tahle výročka je udělaná tak, aby do ní v krajním případě člověk nemusel nahrávat vlastní fotky a pouze měnil texty. Fotky/loga je třeba vyměnit akorát v části, která se věnuje oddílům, ale pokud by se člověku ani to nechtělo, může rámy na fotky smazat a nechat info o oddílech pouze textově. Samozřejmě že personalizace vlastními pěknými fotkami se preferuje :)
  • SNADNÝ TISK - Výročka není udělaná až do krajů na spad (grafika je odsazená od okraje stránky), nehrozí tedy žádné následné ořezávání bílých okrajů. Tím, že je výročka na jednom listu papíru, nemusí nikdo ani nic lepit, sešívat a podobně. Tuhle výročku člověk udělá prostě raz dva na domácí tiskárně a nic jiného k tomu nepotřebuje (ale za sebe doporučuji tisk na lepší papír v copycentru na dobrém stroji, výsledek vypadá řádově lépe). 

Slabé místo

Snažíme se zvažovat vždy pro a proti a připravit pro vás nejlepší možné řešení. A to nikdy nejde absolutně. Slabinou letošní výročky je to, že není nafukovací. Pokud byste chtěli přidat víc informací, dost dobře to nejde, museli byste si vysázet nový dvojlist. Ale věřím tomu, že méně je někdy více a že vše důležité se vejde do šablony, která je připravená tak, jak je. Budu rád za vaši zpětnou vazbu v komentářích nebo na mailu tomas.vovsik@skaut.cz. Určitě nás zajímají vaše nápady nebo podněty a budeme se je snažit uplatňovat při dalších realizacích.  

Kdyby někdo vyloženě potřeboval sepisovat výročku v podobě románu, může využít loňskou šablonu :)

Za TDC
Tomáš Vovsík
autor šablony

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3223x

Práce s článkem

5
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu