....

Chyba na stránce: Vytvořte si střediskovou výročku v interaktivní šabloně! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2424-vytvorte-si-strediskovou-vyrocku-v-interaktivni-sablone"

Vytvořte si střediskovou výročku v interaktivní šabloně!

Vytvořte si střediskovou výročku v interaktivní šabloně!

Mějte profi střediskovou výročku, i když se nezabýváte profi grafikou. Díky šabloně, kterou jsme pro vás předpřipravili v programu Canva, si můžete jednoduše editovat vlastní střediskové ohlédnutí za minulým rokem. Jednoduše přepíšete vzorový obsah a nahradíte fotografie, uložíte, vytisknete a vložíte do oficiální výročky. Prostě pohoda jazz, snadno a hezky. 

Jak na to? Projděte si kratičký manuál a podívejte se na video

  1. Napište nám do FORMULÁŘE svůj email. Přidělíme vám práva do interaktivního online sazečského programu Canva (nebojte se toho, jak to nazýváme, tenhle prográmek je vlastně jen taková jednoduchá skládačka).
  2. Počkejte, až vám na uvedený e-mail zašleme práva, pak se přihlašte do programu.
  3. Otevřete si přes ODKAZ šablonu výroční zprávy. Jednak se k ní dostanete odtud, jednak vám odkaz zašleme ještě pro jistotu emailem, abyste to měli spolu s přístupovými právy pěkně pokupě.
  4. Hrajte si s obsahem výročky až do naprosté spokojenosti.

Videonávod pro práci v Canva (zapněte si zvuk)

Jak se poprat s tiskem?

Důležité info než se do toho pustíme: výročka je ve formátu A5 naležato :)

Nechte to na tiskařích

Tohle je ta jednodušší a jistější možnost, ale nákladnější. Doručte soubor do tiskárny nebo copy centra, určete si požadavky a plaťte :) Dejte si ale pozor, abyste do tiskárny nesli podklady se spadávkou (viz video). Pokud budete chtít z výročky utvořit klasickou brožurku, mějte také na paměti, aby měli v dokumentu celkový počet stran dělitelný 4 (brožurka sestává ze série dvou oboustranných listů). Při oboustranném tisku si ověřte, že v copy centru umějí tisknout tak, aby se stránky překrývaly (ne všude to umí). 

DIY aneb udělej si sám/sama

Tohle je trochu náročnější, ošemetnější, ale zato levnější a skautštější cesta :) Zkuste si vytisknout výročku sami! Nejjednodušší je vytisknout si brožurku jednostranně a listy pak v rohu sešít. Vyexportujte si tedy jednotlivé A5 stránky. Buď bez spadávky na A5 formát, pokud vaše tiskárna umí tisknout do krajů, nebo se spadávkou na A4, pokud do krajů tisknout neumí. Spadávka bude oddělená ořezovými značkami, díky kterým si listy z A4 do A5 pomocí ořezávačky pěkně přesně vyříznete. A pak už jen sešijete sešívačkou. Akorát doporučujeme kvůli plnobarevným plochám práci s kvalitnější tiskárnou. 

Vložte střediskovou výročku do té oficiální a sklízejte ovoce u publika

Středisková výročka bude mít největší sílu ve vzájemném mixu s oficiální Výroční zprávou 2015. Přiložte ji k ní nebo vložte dovnitř. Krásně se tak doplní obecné s konkrétním. Pak už se jen nechte plácat po ramenou :)

 

Pošlete nám své výtvory!

Nás samotné zajímá, jak je nový nástroj Canva funkční a jak s ním budete spokojeni. Napište nám své postřehy sem do komentářů nebo na e-mail: tomas.vovsik@skaut.cz
Pošlete nám na stejný mail foto svých výtvorů!

Za TDC
Tomáš Vovsík

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 4276x

Práce s článkem

4
kladných hlasů

Diskuse o článku

14 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu