....

Chyba na stránce: Máte u vás ve středisku dospělé nováčky? 1. verze informačního listu pro dospělé nováčky je tu - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/lide/personalistika/4669-pilotni-verze-letaku-pro-dospele-zajemce-o-skauting"

PERSONALISTIKA

Jednoduše řečeno je personalistika práce s lidmi. A tím pádem je to jeden z nejdůležitějších a nejnáročnějších úkolů pro vedoucího střediska. Dobří spolupracovníci, na které se můžeme spolehnout jsou pro nás nezaplatitelní. Právě proto dlouhodobá a vstřícná práce s lidmi zajistí, že naše středisko nebude jen teď a tady, ale že bude mít budoucnost a bude se mu dařit pomáhat tvořit trochu lepší svět i za pár let.

Při práci s dobrovolníky se některé věci opaku, proto používáme pojem Cyklus práce s dobrovolníkem, který názorně vystihuje tento obrázek a je podrobně popsán v jednotlivých kapitolách jako získávání spolupracovníků, jejich vzdělávání a podpora a na závěr zhodnocení spolupráce.

Máte u vás ve středisku dospělé nováčky? 1. verze informačního listu pro dospělé nováčky je tu

Přemýšlíte o zapojení dospělých nováčků u vás v oddíle nebo ve středisku? Připravili jsme pro vás informační list, který vám pomůže shrnout a předat základní informace dospělým zájemcům o skauting.

Cílem listu je usnadnit vedoucím oddílů a středisek předání základních informací dospělému zájemci o skauting. Dospělý nováček lépe získá představu o možnostech, které Junák dospělým lidem přináší, a o způsobech, jak se k nám může připojit. Text je doplněn řadou odkazů k základním pramenům, odkud je možné dále čerpat.

Informační list mohou dospělí zájemci dostat od vedoucího střediska či vedoucího oddílu, se kterým již navázali kontakt. Nemá a nemůže však nahradit osobní rozhovory a budování vzájemného vztahu při uvádění dospělého nováčka do světa skautingu.

List je doplněn jednoduchou grafikou tak, aby byl snadno tisknutelný v domácích podmínkách na formát A4 oboustranně.

V závěru listu je část, kam můžete doplnit vlastní kontakt a název střediska. Tyto informace je možné dopsat do prázdné závěrečné bubliny na list ručně, nebo vyplnit formulář v editovatelné části PDF v počítači ještě před tiskem. Toto řešení se vám bude hodit ve chvílích, kdy budete tisknout více listů najednou a budete je chtít rozdávat třeba na střediskové akci otevřené pro veřejnost.

PDF můžete stáhnout zde:

Ti z vás, kteří jsou zvyklí pracovat s Canvou, si mohou svoje kontaktní informace případně doplnit v tomto grafickém nástroji. Jak pracovat s Canvou se dozvíte v tomto článku. Šablona Informačního listu dospělého nováčka v Canvě (pro doplnění vašich kontaktů před tiskem):  TADY

Na začátku příštího kalendářního roku se vás budeme ptát na první zkušenosti s využitím tohoto listu, tak abychom ho mohli případně dále upravit podle vašich potřeb. Doufáme, že vám tento materiál bude dobře sloužit při navazování prvních kontaktů se zájemci o skauting z řad dospělých.

Josef Boubín
koordinátor personalistických projektů

josef.boubin@skaut.cz

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2518x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Diskuse o článku

3 Názory
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu