....

Chyba na stránce: SkautInfo TV Live: Dospělí nováčci. Nalaďte 15. dubna ve 20:00 živé vysílání - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/lide/dospely-novacek/5571-stream-dospeli-novacci-naladte-15-dubna-ve-20-00-zive-vysilani"

SkautInfo TV Live: Dospělí nováčci. Nalaďte 15. dubna ve 20:00 živé vysílání

SkautInfo TV Live: Dospělí nováčci. Nalaďte 15. dubna ve 20:00 živé vysílání

Na 15. dubna pro vás připravujeme stream na téma dospělých nováčků - rozhovory a praktické tipy jak to jinde v praxi dělají. Na co se můžete těšit? Pozvali jsme do vysílání řadu hostů. O svých zkušenostech přijdou popovídat dospělí nováčci, kteří založili svůj vlastní oddíl.

Poslechneme si příběh i z druhé strany, od vedoucí, která tento oddíl přijímala do svého střediska. Dalším hostem je člen Náčelnictva, který se skautingem začal až v dospělosti. Tušíte, kdo by to mohl být? Náš tajuplný host nám povypráví o tom, jaká byla jeho cesta ke skautským myšlenkám, k vedení oddílu a dalším skautským rolím.

Třetí skupině hostů budou dva dospělí nováčci, kteří se rozhodli připojit do rozběhnutého oddílu. Dozvíte se, jaké pro ně bylo zapojení do fungující party vedoucích, proč ještě nemají slib a zda je potřeba na to spěchat. Abychom to měli pestré, rozhovor doplní vedoucí, který je do oddílu přijímal. Doplní příběh o to, jak dospělým představoval myšlenky skautingu a vedl/vede je ke skautskému slibu.

Dej vědět o vysílání ostatním, diskutujte!

Máte v oddíle či ve středisku nedostatek vedoucích? Přijímání dospělých zájemců o skauting do vašich řad může být jedním z řešení této situace. Na rozhodnutí přijmout dospělého nováčka by však měla panovat ve vašem týmu shoda. Podívejte se na náš stream a diskutujte nad touto možností. Může to být příležitost, jak otevřít toto téma v oddílové či střediskové radě.

Kde dále můžete čerpat inspiraci

Naše vysílání se neuskuteční jen tak náhodou. Téma dospělých nováčků zajímá a je potřebné pro širokou řadu skautů i skautek.
Toto téma najdete zpracované v metodice Dospělí vítání.

Kromě toho je pro práci s nováčky k dispozici celá řada podpůrných materiálů a další připravujeme:

 

Josef Boubín
koordinátor personalistických projektů
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1046x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace: