....

Chyba na stránce: Výhled skautského vzdělávání na 2. čtvrtletí 2021 - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/vzdelavani/5594-vyhled-skautskeho-vzdelavani-na-2-ctvrtleti-2021"

Vzdělávání

Výhled skautského vzdělávání na 2. čtvrtletí 2021

Výkonná rada si je vědoma složité situace vzdělávacích akcí, kdy nemožnost předem spolehlivě odhadnout vývoj vládních epidemických opatření výrazně komplikuje plánování. 

Výkonná rada nepředpokládá, že by pro skautské vzdělávací akce stanovovala výrazná omezení nad rámec vládních opatření v době, kdy bude možné odpovídající prezenční setkávání. Současně ale doporučujeme nepočítat s tím, že by nějaké vzdělávací akce mohly prezenčně proběhnout do konce dubna. Setkání plánovaná na květen 2021 doporučujeme už nyní  přesunout do online podoby nebo na červnové a pozdější termíny a zbavit se tak části nejistoty a nutnosti pracovat s několika paralelními scénáři. 

Předpokládáme, že uvolňování vládních omezení bude postupovat spíše pomalu. Vnímáme, že skautské vzdělávací akce budou potřebovat celou řadu specifických uvolnění - setkávání větších skupin lidí z různých lokalit, společné nocování, společné stravování. V tuto chvíli nelze bezpečně plánovat, kdy to bude možné. Proto doporučujeme setkávání směřovat k červnu a letním měsícům.

Pokud v průběhu května vládní opatření skautské vzdělávací akce umožní, neplánuje Výkonná rada svým nařízením taková opatření zpřísňovat. Nějakou dobu ale může trvat vyjasňování toho, jak se konkrétní uvolnění/omezení vztahují na naši konkrétní činnost. Může nastat situace, kdy setkávání (a další) již bude možné, ale Vaše vzdělávací akce za sebou bude mít rozhodnutí přesunout se do online, na základě tohoto doporučení nebo vlastního rozhodnutí. To je riziko, ve kterém jsme všichni dlouhodobě. V současné době pokládáme za vhodnější, pro klid týmů vzdělávacích akcí i jejich účastníků, zvolit pro zbytek dubna a celý květen rovnou cestu přechodu online.

Zároveň žádáme vzdělávací týmy, aby své akce nerušily. Online podobu nebo odložený termín považujeme za důležitou součást odpovědného přístupu k rozvoji skautingu v době epidemie a současně k potřebě udržet vzdělávací kapacity organizace. Připomínáme, že nadále platí upravená (zjednodušující) pravidla pro vzdělávání v letošním roce.

 

Filip Hlavinka - Mukóki | vzdelavani@skaut.cz
zpravodaj pro vzdělávání

Petr Vaněk - Permi | koronavirus@skaut.cz
místostarosta a koordinátor koronavirových opatření

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 499x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu