....

Chyba na stránce: Žádosti o dotaci pro nové oddíly můžete podávat již od 15. prosince 2020 - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/rizeni-a-organizovani/508-zacinam-s-vedenim-oddilu/zalozeni-noveho-oddilu/5434-zadosti-na-dotaci-2021-pro-nove-oddily-muzete-podavat-jiz-od-15-prosince-2020"

Žádosti o dotaci pro nové oddíly můžete podávat již od 15. prosince 2020

Žádosti o dotaci pro nové oddíly můžete podávat již od 15. prosince 2020

Již proběhly dva ročníky dotací pro nové oddíly a v roce 2021 nás čeká třetí. Zájem je velký a my máme radost, že jsme v minulém roce mohli podpořit více jak třicet nových oddílů. Žádat o dotaci můžete až do 15. února.

Dotace pomáhá v rozjezdu nových oddílů, především k pořizování vybavení, které je pro činnost primární. Dotaci tak můžete využít na vybavení klubovny nebo na nákup věcí, bez kterých se neobejde schůzková činnost. Můžete tak pořídit metodické materiály, kancelářské potřeby, sportovní a turistické vybavení. Některým oddílům by mohl ulevit i příspěvek pro vedoucího na dojíždění nebo finance na zaplacení pronájmu klubovny. Nové oddíly mají možnost samy zvážit a do žádosti uvést, kde by jim finanční podpora při rozjezdu nejlépe pomohla.

Hlavní cílovou skupinou programu jsou nové oddíly pro mladší členy - především se zaměřením na světlušky, vlčata, skautky či skauty. Podpora není určena pro roverské kmeny, kluby Kmene dospělých ani kluby rodinného skautingu. Lze žádat o finanční podporu pro oddíly, které v tomto roce připravujete a letos vzniknou, na nové oddíly, jejichž činnost se aktuálně už rozjíždí, nebo na oddíly, které byly nedávno založeny.

O dotaci může žádat středisko, pod kterým nový oddíl vzniká, podáním žádosti ve skautISu. Peníze jsou určeny na činnost nového oddílu, který vzniká nebo vznikl za poslední tři roky. Středisko se bude muset standardně (alespoň 30 %) podílet na spolufinancování nového oddílu.

V rámci podpory můžete žádat o finanční podporu až tři roky po sobě od vzniku nového oddílu, žádat se musí každý rok zvlášť. Výše podpory se může pohybovat v rozmezí 5.000 – 20.000 Kč na jeden rok. S ohledem na to, že nový oddíl se postupně rozvíjí, stává se silnějším a jeho činnost se postupně dostává do podoby zavedeného oddílu, tak finanční podpora je předpokládána nejvyšší v prvním roce a v dalších letech bude klesat.

Kdy a jakým způsobem můžete žádat o dotace?

V letošním roce je změna. O dotaci může žádat příslušné středisko ve skautISu. Termín pro podávání žádostí je od 15. 12. 2020 – 15. 2. 2021.

Podrobný popis k vyplnění žádosti ve skautISu naleznete v tomto článku. Obsahuje podrobné otázky, které v žádosti chceme zozdpovědět, proto mu věnujte pozornost!

Celý návod, jak postupovat ve SkautISu, naleznete v tomto dokumentu.

Podrobnější informace k dotačnímu programu naleznete v článku Finanční podpora pro nové oddíly.

V případě nejasností či dotazů neváhejte kontaktovat koordinátorku na e-mail: sarka.pavlaskova@skaut.cz.

Šárka Pavlásková
Koordinátorka projektu zakládání nových oddílů

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 711x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu