....

Chyba na stránce: Pomoz holkám a klukům v oddíle ke zdravějšímu pohledu na sebe díky 4 aktivitám o umělém ideálu krásy! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5606-pomoz-holkam-a-klukum-v-oddile-ke-zdravejsimu-pohledu-na-sebe-diky-4-aktivitam-o-umelem-idealu-krasy"

Pomoz holkám a klukům v oddíle ke zdravějšímu pohledu na sebe díky 4 aktivitám o umělém ideálu krásy!

Pomoz holkám a klukům v oddíle ke zdravějšímu pohledu na sebe díky 4 aktivitám o umělém ideálu krásy!

Chceš, aby holky i kluci uměli odhalit umělý ideál krásy, jeho stereotypní charakteristiky a vymezit se proti němu? Vrhněte se během schůzky na kteroukoliv ze 4 aktivit na tohle téma v češtině a vydejte se společně na cestu za zdravým sebepřijetím.

Holky i kluci se už odmalička setkávají s velmi úzkým pojetím krásy. Umělý ideál krásy pak nezdravě ovlivňuje jejich pohled na samy sebe a sebepřijetí. 4 aktivity v češtině z programu Buď sama/sám sebou (WAGGGS) pomohou skautkám a skautům rozpoznat umělý ideál krásy, jeho škodlivost a vymezit se proti němu. Aktivity je možné realizovat jak během online schůzek, tak i během těch fyzických. S drobnými úpravami jsou využitelné pro světlušky a vlčata, skautky a skauty i rovery a rangers.

Dokonalá princezna / superhrdina: Co je to ideál krásy, proč je umělý/nepravdivý a jaké jsou jeho charakteristiky v naší společnosti? Vrhni se s holkami a kluky z oddílu do kreslení princezen a superhrdinů a objevte odpovědi.

Všichni jsme jedineční: Jakými způsoby lze vidět sebe a své tělo? Co každý z vás díky svému tělu dokáže? Vytvořte společně galerii a získejte zdravější náhled na sebe.

Odkud se bere ideál krásy?: Dejte si v družině či oddílu rychlý brainstorming. Snažte se společně odpovědět otázky a odhalte, jak vzniká mýtus ideálu krásy a jak se chová.

Redakce časopisu pro teenagery: Chcete bořit umělý ideál krásy? Zahrajte si na redaktory časopisů, které pomáhají s osobním rozvojem a vymezují se proti stereotypnímu vnímání krásy.

Zaujala tě některá z aktivit, ale máš otázku nebo potřebuješ poradit? Neváhej nám napsat na international@skaut.cz nebo se ozvat na facebook Mezinárodní skauting. Rádi ti pomůžeme a ještě raději uslyšíme, jak se vám aktivity v oddíle líbily.

Těšíme se na zpětnou vazbu!
Markéta – koordinátorka mezinárodní spolupráce

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 300x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu