....

Chyba na stránce: Od 12. dubna skautskou činnost neobnovujeme, pokračujeme na dálku a ve skautské pomoci - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5586-vykonna-rada-od-12-dubna-beznou-skautskou-cinnost-neobnovujeme-pokracujeme-zatim-na-dalku-a-ve-skautske-pomoci"

Od 12. dubna skautskou činnost neobnovujeme, pokračujeme na dálku a ve skautské pomoci

Od 12. dubna skautskou činnost neobnovujeme, pokračujeme na dálku a ve skautské pomoci

Od 12. dubna mění stát epidemická opatření. Od jejich zveřejnění spolu s Českou radou dětí a mládeže zkoumáme jejich dopad na naši činnost. Ani po právních rozborech a vydaném úsilí na jasné vyjádření od státu nemáme nadále jistotu, do jaké situace se dostáváme.

Proto: Od 12. dubna NEOBNOVUJEME kontaktní skautskou činnost, nadále pokračujeme v činnosti na dálku a v projektech skautské pomoci.

Zde oznamované neobnovování kontaktní činnosti se vztahuje na běžnou činnost (schůzky - uvnitř či venku, výpravy) a vzdělávací akce.

V případě potřeby je od 12. dubna možné pořádat setkání týmů dospělých (uvnitř do 10 osob, venku do 20 osob), přičemž výlučně u setkání rad jednotek je možné i uvnitř překročit velikost skupiny 10 osob. Přestože tato setkání budou možná, Výkonná rada doporučuje udržet je prozatím online.

Aktualizace předcházejícícho škrtnutého odstavce: V případě nutnosti je od 12. dubna povolené pořádat prezenční rady a sněmy jednotek. Jejich pořádání se řídí par. I./18 aktuálně platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví. Tato situace se nevztahuje na jiná setkání dospělých (např. porady týmů vzdělávacích akcí nebo oddílové rady apod.). Výkonná rada doporučuje pořádat online vše, co je možné pořádat online. 

Jsme si vědomi toho, že jsme všichni oprávněně nedočkaví a rádi bychom klukům a holkám v oddílech dopřáli konečně zas setkávání. Ve chvíli, kdy si nejsme jisti, jestli to opatření povolují, nejsme připraveni přijmout kladné rozhodnutí. Po celou dobu epidemie jsme často postupovali o něco opatrněji (někdo by možná řekl bázlivěji) než některé jiné spolky pracující s dětmi a mládeží. Tento přístup si zachováme i nyní. Jsme přesvědčeni, že znovu-otevření má proběhnout především bezpečně a srozumitelně, nikoli jen rychle.

Nadále budeme pečlivě konzultovat s ČRDM (což nutně neznamená, že budeme přijímat stejná rozhodnutí) a usilujeme o jasné vyjádření od Ministerstva zdravotnictví, o které jsme požádali oficiální cestou. Pevně doufáme, že v průběhu příštího týdne budeme vědět více. Jakmile budeme mít jasné informace, vydáme doporučení nebo rozhodnutí k dalšímu postupu.

Hodně sil a buďte zdrávi!

Jménem Výkonné rady

Petr Vaněk - Permi | koronavirus@skaut.cz
místostarosta a koordinátor koronavirových opatření

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1107x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu