....

Chyba na stránce: Změněno! Uspořádejte v létě vzdělávací dny! Máme pro vás mimořádnou dotační výzvu - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5555-usporadejte-v-lete-vzdelavaci-dny-mame-pro-vas-mimoradnou-dotacni-vyzvu"

Změněno! Uspořádejte v létě vzdělávací dny! Máme pro vás mimořádnou dotační výzvu

Změněno! Uspořádejte v létě vzdělávací dny! Máme pro vás mimořádnou dotační výzvu

Aktuálně byla tato dotace nahrazena nově vypsanou MŠMT - Letními kempy. Viz článek - odkaz.

V souladu s prioritami Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro rok 2021, kterou je mimo jiné i zmírnění dopadů pandemie COVID 19, vypisujeme dotaci na tzv. Vzdělávací dny. Jde o dny, kdy děti budou mít program, který bude částečně vzdělávací. Pro kluky a holky bude důležitý společně strávený čas, zopakují si některé znalosti nabyté online výukou a rodičům pomůžete zajistit program na prázdniny. Zároveň uvidí, že vzdělávání ze školy využijí v běžném životě.

Možná už podobné aktivity o prázdninách pořádáte, pak je - pokud chcete žádat o dotaci - potřeba projít program a případně do něj doplnit více vzdělávacích bloků.

Pravidla dotace

Vzdělávacím dnem je myšlen program na 8 h (v jednom dni), kdy alespoň 4 h jsou vzdělávací. Vzdělání není omezeno, může to být matematika, jazyky, společenské vědy apod.

Jak takový vzdělávací program může vypadat?

Vzdělávací den probíhá v červenci či srpnu (případně červnu, pokud je zrušena školní docházka a pandemická situace to umožňuje).

Žádat lze na turnus 1 – 5 dní, maximálně na dva turnusy. Organizační jednotka tak může uspořádat například dva stejné třídenní turnusy pro dvě party dětí. Každého vzdělávacího dne se účastní alespoň 8 dětí ve věku 6 – 18 let (zejména ZŠ).

Na vzdělávací dny je pro letošní rok alokováno 200 000 Kč, z toho přibližně 30% na mzdové náklady. Maximální výše dotace na jednu žádost je 30 000 Kč, organizační jednotka může podat právě jednu žádost. Pokud se jednotka rozhodne dotovat mzdové náklady (DPP), pak maximálně do výše 200 Kč/ hodinu (jednotka musí být také připravena vyřídit související administrativu).

Dotace může činit nejvýše 70 % nákladů projektu.

Na mimořádnou výzvu se vztahují i obecná dotační pravidla uvedená ve Směrnici k dotacím organizačních jednotek.

Termíny

Žádost o dotaci lze podávat od 22.3. do 30. 4. prostřednictvím skautISu. O výši podpory budou předkladatelé informováni v polovině května.

Vyúčtování musí být odevzdáno do dvou měsíců od konce poslední části dotované akce, nejpozději do 31.10. 2021 (co zahrnuje najdete níž).

Jak požádat

Žádost o dotaci i vyúčtování vyplníte prostřednictvím informačního systému skautIS. Díky tomu nebudete muset řešit fyzické podpisy statutárů a revizní komise, které je v této době občas obtížné zajistit.

Žádost

V rámci podání žádosti o dotaci ve skautISu je třeba vybrat typ dotace - Vzdělávací dny (9550) a zadat správný rok (aktuálně 2021).
Po založení akce vám budou k dispozici dvě záložky k editaci – Žádost o dotaci a Detail projektu.

Detail projektu ve skautISu

Zde najdete u jednotlivých kolonek k vyplnění informaci, co bychom se kde rádi dozvěděli pro posouzení projektu.

Cíl projektu

Vyplňte cíle, které váš projekt naplňuje. Například pokud krom upevnění znalostí dětí plánujete akcí podpořit komunitní život, připravit program pro znevýhodněné děti apod.

Stručná charakteristika projektu

Uveďte, kolik dní chcete realizovat, kde budou probíhat a stručný popis akce.

Podrobný popis projektu

Popište programy jednotlivých dní s vyznačením, které programy jsou vzdělávací a co se děti naučí (lze přiložit i ve formě tabulky).

Další informace o projektu

Pokud žádáte o mzdové prostředky, doplňte i na kolik lektorů, dní a hodinovou sazbu.

Cílová skupina

Vyplňte kolik předpokládáte dětí (6-18 let) a lektorů (případně zda budou placení).

Rozpočet

Pokud máte v rozpočtu mzdy (nebo i jiné položky, které univerzální rozpočet neobsahuje), přidejte do rozpočtu řádek pomocí tlačítka plus.  Detaily ke mzdám (kolik lidí a hodin) rozepište v předchozí části “Další informace o projektu”.

U jednotlivých položek je vhodné doplnit, jak jste k nim došli (případně ho doplnit detailnější tabulkou v příloze).

V rozpočtu vyplňte nejdřív jednu tabulku (výnosů či nákladů) a uložte (pomocí zeleného odškrtávátka) a až následně pracujte s druhou. Pokud jste vyplnili obě, tak při ukládání o jedny data přijdete a je nutné je vyplnit znovu.

Celý návod, jak postupovat ve SkautISu, naleznete v tomto dokumentu.

Obecné podmínky, na co nelze dotaci využít, jsou uvedeny v rozhodnutí zaslaném OJ, v Pravidlech k žádostem o dotace na rok 2021 a Směrnici k dotacím organizačních jednotek.

Vyúčtování

Vyúčtování dotace se vyplňuje v informačním systému skautIS a musí být odevzdáno do 2 měsíců po skončení akce, ne však později než 31. 10. 2021.

Vyúčtování dotace zahrnuje:

  • Slovní zhodnocení akce, včetně skutečné účasti (uvedení počtu osob 6 - 18 let a nad 18 let) a fotodokumentaci,
  • povinně vyplnění seznamu dotovaných dokladů, volitelně nahrání těchto dokladů (foto nebo sken) do skautISu (doporučujeme pro snazší kontrolu),
  • vyplnění závěrečného rozpočtu akce,
  • při vyúčtování mzdových nákladů tabulku s dalšími konkrétními údaji (vložit scan s podpisy i excel)  
  • odevzdání vyúčtování, potvrzení vedoucím OJ a jedním členem revizní komise.

V případě dotazů nám pište na ekonomicke@skaut.cz

Hana Pechoušková
koordinátorka dotací velkých akcí

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 558x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu