....

Chyba na stránce: Hospodářské výkazy za rok 2020 lze odevzdávat i později - až do 10. července 2021. Nezapomeňte to ve skautIS do 15. 4. vyznačit - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5554-hospodarske-vykazy-za-rok-2020-lze-odevzdavat-i-pozdeji-az-do-10-cervence-2021"

Hospodářské výkazy za rok 2020 lze odevzdávat i později - až do 10. července 2021. Nezapomeňte to ve skautIS do 15. 4. vyznačit

Hospodářské výkazy za rok 2020 lze odevzdávat i později - až do 10. července 2021. Nezapomeňte to ve skautIS do 15. 4. vyznačit

Hospodářský výkaz (a dokumenty účetní závěrky) za rok 2020 jsou organizační jednotky (OJ) ve skautISu standardně povinny vyplnit a odevzdat do 15. dubna 2021. Uvědomujeme si však, že to pro některé OJ v kontextu mimořádných opatření souvisejících s Covid-19 může být složitější, a proto i letos je možné odevzdat výkazy ve skautISu i později. Navazujeme tak i na odklad podávání daňového přiznání k dani z příjmu právnických osob, který i pro letošní rok stát umožnil. Podrobnosti čtěte dále v článku.  

Jak ohledně výkazů postupovat?

  • Pokud máte účetnictví organizační jednotky za rok 2020 úspěšně uzavřené, výkazy zpracované a nic vám tedy nebrání ve vyplnění výkazu ve skautISu, neváhejte a směle tak udějte. Prosíme, v takovém případě dodržte standardní termín do 15. dubna 2021. S vyplněním vám může pomoci například návod v nápovědě.
  • Za normálních okolností se termín odevzdání ve skautISu dá odložit až na 10. 7.  z důvodu zpracovávání daňového přiznání daňovým poradcem. S ohledem na aktuální opakovanou mimořádnou covid situaci, mohou i letos odklad odevzdání ve skautISu až do 10. července 2021 využít i ty jednotky, které na dořešení potřebují mimořádně více času. V současné situaci se může například jednat o jednotky, které se dostaly při uzavírání účetnictví či zpracování daňového přiznání za rok 2020 do potíží, nemají k dispozici v plné kapacitě účetní, hospodáře, potřebné dobrovolníky či snadno dostupné jejich podklady a dokumenty. Takové jednotky budou zřejmě také využívat i možnost odloženého odevzdání daňového přiznání daně z příjmu za rok 2020 o měsíc později než jsou obvyklé termíny (jak v rámci mimořádných opatření umožnila vláda s ministerstvem financí).
  • Žádáme, aby všechny jednotky, které využijí možnost pozdějšího odevzdání, tuto skutečnost nejpozději do 15. dubna 2021 vyznačili ve skautISu na záložce Hospodářské výkazy - viz přiložený obrázek.

Odložený termín daňového přiznání

Pro samotné odevzdávání daňového přiznání k dani z příjmu právnických osob za rok 2020 na finanční úřad Ministerstvo financí posunulo termín možného odevzdání o měsíc až do 3. května 2021, v případě odevzdávání elektronickou formou dokonce o dva měsíce až do 1. června 2021 (více v článku na webu ministerstva).

V případě potíží či nejasností neváhejte kontaktovat Kancelář ústředí či napsat komentář s dotazem k tomuto článku.

Ondřej Peřina (Jerry)
zpravodaj VRJ pro ICT a organizaci

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 568x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu