....

Chyba na stránce: Za Náčelnictvo vzdělanější ... Zpráva ze 117. zasedání Náčelnictva - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5543-za-nacelnictvo-vzdelanejsi-aneb-zprava-o-117-zasedani-nacelnictva"

Za Náčelnictvo vzdělanější ... Zpráva ze 117. zasedání Náčelnictva

Za Náčelnictvo vzdělanější ... Zpráva ze 117. zasedání Náčelnictva

Na svém únorovém zasedání se Náčelnictvo vedle projednávání novel řádů, vyjádření souhlasu se jmenováním nového zpravodaje Výkonné rady, projednání závěrečných zpráv tří strategických témat či schválení svých priorit na toto období zvládlo věnovat i sebevzdělávání v oblasti strategického plánování.

Jednoznačně nejdelší část jednání věnovali členky a členové Náčelnictva workshopu, který nám na základě naší žádosti připravili na míru zástupci WOSMu Andrea Demarmels a Eirik Ulltang Birkeland. Cílem bylo zlepšovat se v oblasti strategického myšlení, neboť nás v tomto volebním období čeká práce na přípravě strategie organizace na období 2022+ a zároveň se jedná o jednu z priorit Náčelnictva na toto volební období. Další priority vám představí skautík Otík na konci tohoto článku a můžete se těšit i na samostatný článek na Křižovatce.

Projednání tezí novely Řádu pro vzdělávání činovníků a činovnic a následně jeho schválení v 1. čtení byla důkladná průprava zejména pro nováčky v Náčelnictvu. Změny se týkají např. složení zkušebních komisí čekatelských kurzů.

Členky a členové Náčelnictva projednali a schválili také závěrečné zprávy hned tří strategických témat - Řízení kvality vzdělávacích akcí, Podpora výchovných zpravodajů a Podpora činovníků.

S radostí vám chceme oznámit, že Náčelnictvo schválilo návrh starosty na jmenování bratra Marka Baláše - Čiči zpravodajem Výkonné rady pro strategii. Přejeme mu mnoho úspěchů v činnosti a těšíme se na spolupráci. 

Výkonná rada seznámila Náčelnictvo s obsáhlou Zprávou k registraci 2020 (v krátké době bude k dispozici na Křižovatce). Tento bezmála šedesátistránkový dokument nás doslova ohromil množstvím informací a dat. Z těch můžeme čerpat při plánování strategie na další roky, stejně jako např. při přemýšlení o tom, jakou podporu mohou potřebovat jednotlivé regiony nejen v době pocovidové.

V neděli schválilo Náčelnictvo své priority na toto volební období, založilo pracovní skupiny a zabývalo se jejich plány práce.

Kompletní zápis ze 117. zasedání Náčelnictva si můžete přečíst zde.

 

Celé jednání bylo opět online, což nás rozhodně netěší, nicméně se snažíme zpříjemňovat si ho, jak to jde. O přestávkách jsme tak mj. sdíleli recepty na sobotní večeři (jeden z nich nabízíme zde) a v hlasovací tabulce vznikaly během našeho rozhodování lecjaké rýmy. Už se všichni moc těšíme, až se budeme potkávat naživo - asi podobně, jako vy všichni.

Johana Volavková - Jóža, členka Náčelnictva

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 503x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu