....

Chyba na stránce: Hodnocení kvality má smysl i v době skautingu na dálku - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5536-hodnoceni-kvality-ma-smysl-i-v-dobe-skautingu-na-dalku"

Hodnocení kvality má smysl i v době skautingu na dálku

Hodnocení kvality má smysl i v době skautingu na dálku

V březnu se uzavírá Hodnocení kvality pro rok 2020 a od 1. dubna bude možné zakládat Hodnocení kvality družin, oddílů, středisek či táborů pro rok 2021. Má však smysl dělat hodnocení kvality i v době, kdy je činnost značně omezená a nic není normální? Jistěže má - a dvojnásob.

Hodnocení kvality vede k zamyšlení se nad otázkami, jste dosud nenašli čas si položit. Třeba jestli mají všichni v oddíle dostatečné zázemí pro účast na skautingu na dálku - a nemusí to být jen počítač na klidném místě a volno na online schůzky, ale i prostor k plnění výzev nebo jiného offline programu, který nabízíte. Ne všichni holky a kluci z oddílu se pravděpodobně účastní stejnou měrou - možná nemají vhodné podmínky, ale možná také nabízená činnost neodpovídá očekávání. Ať už je za jejich neúčastí zázemí či kvalita programu, je třeba se ptát, co můžeme udělat pro jejich setrvání u oddílu a pro to, aby skauting přinášel dobré do jejich života i nadále.

Nečekejme totiž, že současná situace brzy pomine a zanedlouho se vrátíme k normálu. Bylo by krásné, kdyby 1. září starosta v live streamu oznámil, že vše je zase “normální” a už trvale a bez obav můžeme skautovat jako před březnem 2020. To se ale nestane. Současná omezení se nenápadně stávají novým “normálním”, alespoň na nějakou dobu, a musíme se naučit s tím pracovat.

Hodnocení kvality nám s tím může pomoci. Téměř všechny oblasti zůstávají relevantní. Jak se nám koronavirus podepisuje na složení a aktivitě týmu? Máme dost prostoru k prohlubování vztahů v oddíle? Ať už koronavirus pomine za rok nebo za dva, ať pomine najednou, nebo se bude uvolňovat postupně (a úplně možná nikdy), musíme se postarat o to, abychom neskončili s oddíly bez členů či bez vedoucích.

Neuzavřená hodnocení za rok 2020

 242 jednotek nebo akcí má v tuto chvíli rozpracované hodnocení kvality za rok 2020. Pokud jste mezi nimi, uzavřete si ho prosím. SkautIS vám pak vrátí statistiku za všechny odpovídající a pomůže vám vyhodnotit, na které oblasti se zaměřit. Pokud se vám podařilo založit hodnocení kvality omylem, můžete napsat na podpora@skaut.cz a požádat o smazání konkrétního hodnocení - to pak následně provedeme. Od 1. dubna pak bude možno zakládat Hodnocení kvality pro rok 2021. Hodnocení oddílu je od roku 2020 po revizi a je proto obsahově velmi aktuální.

Kromě Hodnocení kvality lze použít i Semafor pro oddíly či pro tábory. Ten funguje mimo SkautIS a výstupem je přehled, čeho se vyvarovat, v čem pokračovat, a co nového zavést.

Kdo všechno může hodnotit

 Máte-li dotazy, pište na kvalita@skaut.cz 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 208x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu