....

Chyba na stránce: Intercamp 2021 zrušen - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5498-intercamp-2021-zrusen"

Intercamp 2021 zrušen

Intercamp 2021 zrušen

Intercamp 2021 byl rozhodnutím Intercamp Committee zrušen. Registrace, avizovaná na 1. 2. 2021 se neotevře. Uvažuje se o náhradní online/hybridní variantě v tradičním termínu svatodušních svátků. Intercamp 2022 již neproběhne ve Velké Británii.

Přípravný výbor IC 2021 ve Velké Británii a tým IC Committee spolu od počátku ledna intenzivně komunikovali a zvažovali možnosti konání letošního Intercampu, či alespoň posunu rozhodnutí na pozdější dobu. Bohužel vzhledem k vývoji epidemie v Evropě a vzhledem k predikcím do května tohoto roku nakonec nezbyla žádná reálná varianta, než zrušit akci a neotevřít registraci. Odložení tohoto rozhodnutí by pouze prohloubilo finanční ztráty a tisíce účastníků by zůstávali v nejistotě a to vše s velmi pravděpodobným negativním koncem. Všechny zapojené toto rozhodnutí nesmírně mrzí a skutečně jsme jej činili s těžkým srdcem. I proto, že se jedná již o druhý ročník za sebou, který musel být zrušen.

Konec snů o Intercampu ve Velké Británii
Rozhodnutí o zrušení akce s sebou nese i konání Intercampu 2022 mimo Velkou Británii. Důvodů je hned několik:

  • Nedochází k posunu pořadatelství a smluvní vztahy nelze dále protahovat,
  • Britský tým nyní nemá kapacity a chuť pokračovat v pořadatelství akce v příštím roce,
  • S Brexitem nastávají změny ohledně cestovních dokladů a další komplikace.

Je však na místě celému přípravnému týmu ve Velké Británii velmi poděkovat za více než dva roky příprav a kvalitně, do nejmenších detailů naplánovanou akci v Quex Park. Všichni zapojení chápeme současnou pozici Britského týmu, děkujeme za jejich práci a věříme, že za pár let ji budou mít šanci úplně realizovat.

Intercamp 2021 online?
IC Committee a přípravný tým nyní přemýšlejí o náhradním řešení pro ročník 2021 v tradičním termínu Svatodušních svátků. Existuje varianta čistě online i varianta „hybridní" – tzn. oddíly budou moci vyrazit odděleně tábořit ve své zemi a využít k tomu předem připravený program a online se pouze několikrát propojí. Uvidíme, co se podaří připravit a co epidemiologická situace dovolí. Pro bližší informace sledujte komunikační kanály Intercampu.

Výhled na Intercamp 2022
Vkládáme naděje do roku 2022 a doufáme ve zcela tradičně uspořádaný ročník Intercampu. První informace k němu by se měly objevit na všech obvyklých kanálech v září tohoto roku a v listopadu by se standardně měla otevřít registrace.

Pavel Král – Šupik, zástupce Junáka v Intercamp Committee

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 666x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu