....

Chyba na stránce: Den zamyšlení se blíží! Naplánujte si oslavu a stáhněte aktivity v češtině - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5484-den-zamysleni-se-blizi-naplanujte-si-oslavu-a-stahnete-aktivity-v-cestine"

Den zamyšlení se blíží! Naplánujte si oslavu a stáhněte aktivity v češtině

Den zamyšlení se blíží! Naplánujte si oslavu a stáhněte aktivity v češtině

Skautky a skauti po celém světě slaví vždy 22. 2. Den zamyšlení. Přidej se k nim s družinou/oddílem/kmenem nebo i celým střediskem a naplánujte si oslavu podle svých představ! S programem pomůže balíček aktivit v češtině, tentokrát na téma mír a konflikt.

Co je Den zamyšlení?
Každý rok 22. 2. slaví celý skautský svět Den zamyšlení neboli World Thinking Day. Říká se mu tak proto, že během něj skautky a skauti myslí na svoje sestry a bratry ve světě a oslavují naše mezinárodní hnutí. Den zamyšlení slavíme již od roku 1926, kdy ho ustanovila světová skautská konference. A proč vybrala zrovna tohle datum? Právě v tento den se totiž narodil zakladatel skautského hnutí lord Robert Baden-Powell (v roce 1857) i zakladatelka dívčího skautingu lady Olave Baden-Powellová (v roce 1889).

Jak slavit?
Den zamyšlení je svátek skautského sesterství a bratrství, nejlepší je tedy být spolu s oddílem, kmenem nebo i celým střediskem. Slavit můžete online, v klubovně nebo venku podle aktuálních možností. Nejdříve naplánujte, kdy se k oslavě sejdete, určitě to nemusí být přesně 22. 2. Připravte si všechno, co podle vás k svátku patří (např. kroj, oblíbené jídlo, hudbu apod.). Na začátku slavnosti se ujistěte, že všichni ví, proč jste se sešli.

Pomocník s programem
Pokud chcete během oslavy zařadit tématickou aktivitu nebo i více, neváhejte využít český překlad balíčků aktivit ke Dni zamyšlení z dílny WAGGGS. Každý ročník svátku má své téma, které hýbe nejen skautským světem. Aktuální balíček nese název Společně za mír. Pomůže vám lépe porozumět, jak vzniká mír i konflikt, jak konflikt řešit, abyste docílili míru a poradí, co můžete udělat pro mírumilovnější soužití lidí ve svém okolí. Zkusíte-li alespoň jednu aktivitu z každé sekce balíčku + tu závěrečnou, můžete se odměnit nášivkou.

Se skautkami a skauty ze zahraničí však nemusíte být 22. 2. jen v myšlenkách. Ozvěte se nám na international@skaut.cz nebo na facebook Mezinárodní skauting, zkusíme vás propojit. Budeme také moc rádi, když nám pošlete zpětnou vazbu na aktuální aktivity a připojíte fotky a zážitky z oslav. Pomůžou příště těm, kteří se chystají slavit poprvé!

Radostný Den zamyšlení přeje váš Zahraniční odbor
Markéta Byrtusová – koordinátorka mezinárodní spolupráce

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2326x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu