....

Chyba na stránce: LAST MINUTE: Jak na Betlémské světlo se schválením Ministerstva zdravotnictví? Rozestupy, fronty, roušky, dezinfekce - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5449-last-minute-jak-na-betlemske-svetlo-se-schvalenim-ministerstva-zdravotnictvi-rozestupy-fronty-rousky-dezinfekce"

LAST MINUTE: Jak na Betlémské světlo se schválením Ministerstva zdravotnictví? Rozestupy, fronty, roušky, dezinfekce

LAST MINUTE: Jak na Betlémské světlo se schválením Ministerstva zdravotnictví? Rozestupy, fronty, roušky, dezinfekce

S protiepidemickými omezeními platnými od 18. prosince byla ohrožena distribuce Betlémského světla. Všechno ale dobře dopadlo a dnes Betlémské světlo získalo od Ministerstva zdravotnictví status schválené hromadné akce. Při plném respektu k protiepidemickým opatřením tak skautky a skauti i letos rozvezou a roznesou tento vánoční symbol naděje a sounáležitosti po celé zemi.

Od 18. prosince platí omezení volného pohybu, které by fakticky znemožnilo distribuci Betlémského světla. Oficiální vyjádření hlavní hygieničky MUDr. Jamily Rážové, Ph.D. ale umožňuje akci konat zcela v souladu s platnými nařízeními vlády.

Oproti původním doporučením z článku Jak proběhne letošní Betlémské světlo? se mění jen jedna věc. Na každém výdejním místě je třeba mít k dispozici dezinfekci rukou. To je ale opatření, které je možné zajistit bez problémů.

Bezpečnostní pravidla distribuce Betlémského světla v roce 2020 v kostce:

  • rozestupy mezi přítomnými 2 metry (kromě členů domácnosti a dětí do 6 let)
  • zajištění front čekajících
  • předávání světla vřele doporučujeme ve venkovních prostorech
  • přítomní nosí roušky
  • k dispozici je dezinfekce
  • nedoporučujeme donášku do domácností
  • donáška do zařízení (domovy seniorů apod.) pouze po předchozí detailní domluvě s vedením zařízení

Žádáme přinejmenším vedoucí jednotlivých místních akcí, aby si pečlivě pročetli dva dokumenty, a to článek na Křižovatce Jak proběhne letošní Betlémské světlo? z 1. prosince (skautská doporučení) a Stanovení závazných hygienicko-protiepidemických podmínek pro konání hromadné akce z 17. prosince (závazné podmínky). S těmito informacemi bude možné provést poslední doladění a místní akci zodpovědně provést. Dokumentem od hlavní hygieničky se je také možné prokázat v případě kontroly ze strany policie.

Rozvoz a rozdávání Betlémského světla v roce 2020 bude, stejně jako leccos v roce 2020, o trochu náročnější disciplínou než tomu bylo v uplynulých 30 letech. Není ale pochyb o tom, že všem, kteří na Betlémské světlo čekají, přinese v letošním roce nejméně tolik radosti a naděje než v letech jiných. Spíš o něco málo více. Děkujeme všem, kteří se na šíření tohoto symbolu naděje a sounáležitosti podílíte!

Pokud budete fotografie ze šíření Betlémského světla šířit na sociálních sítích, nezapomeňte připojit hashtag #skaut, třeba si tak právě Vaše fotky najdou cestu i na celostátní kanály Junáka - českého skauta. A nezapomínejte, že i během pořizování fotografií platí všechna opatření.

Se stiskem levice

Jiří Dorazil - Alex | akce@betlemskesvetlo.cz
hlavní koordinátor Betlémského světla

Petr Vaněk - Permi | koronavirus@skaut.cz
místostarosta a koordinátor koronavirových opatření

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 867x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu