....

Chyba na stránce: Není to její vina! Využij sadu aktivit v češtině o tématu násilí na dívkách a ženách - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5417-neni-to-jeji-vina-vyuzij-sadu-aktivit-o-tematu-nasili-na-divkach-a-zenach"

Není to její vina! Využij sadu aktivit v češtině o tématu násilí na dívkách a ženách

Není to její vina! Využij sadu aktivit v češtině o tématu násilí na dívkách a ženách

Každý rok jsou dny od 25. 11. do 10. 12. věnovány vymezování se proti násilí na dívkách a ženách. WAGGGS letos pro holky i kluky v oddílech vytvořil aktivity na tohle téma, díky kterým můžete říct spolu se skautkami a skauty z celého světa násilí Ne! Můžeš si je stáhnout v českém balíčku či využít aktivitu na webu Chystám program

Aktivity byly letos vytvořeny proto, aby rozšířily povědomí o zvýšeném násilí na dívkách a ženách kvůli covidové pandemii. Oběťmi tohoto druhu násilí se staly i skautky po celém světě. Celý program je snadno přenositelný do online schůzky.

V rámci balíčku aktivit najdeš i metodické doporučení, jak s tématem pracovat s holkami a kluky zároveň, stejně jako doporučení, jak téma uchopit s mladšími či staršími účastníky. Je tedy vhodný od mladších skautů až po starší rovery, pro kluky i holky

Neváhej a obohať svůj oddílový program o celospolečensky důležité téma:

Po aktivitě:
Zrealizoval/a si aktivity z balíčku, máš fotky z aktivity ve 3 části a přijde ti dobré, aby program zažilo více oddílů? Neváhej je poslat na program@skaut.cz  a international@skaut.cz a pomůžeš tím téma šířit dál. Předem velmi děkujeme!

Více k tématu:

Řešíš ve svém oddíle něco, co souvisí s ochranou a bezpečí dětí? Obrať se na stejnojmenný pracovní tým v Junáku: bezpeci@skaut.cz. Jistě ti poradí, co s tím. 

Za zahraniční a programové oddělení ústředí Junáka

Markéta Byrtusová a Markéta Musilová - Blecha

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 709x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu