....

Chyba na stránce: Evropské jamboree 2020+1 bylo zrušeno - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5408-evropske-jamboree-2020-1-bylo-zruseno"

Evropské jamboree 2020+1 bylo zrušeno

Evropské jamboree 2020+1 bylo zrušeno

S lítostí informujeme, že pořadatelé (polská národní skautská organizace ZHP a Evropský skautský region WOSM a Evropský region WAGGGS) oznámili definitivní zrušení Evropského jamboree 2020+1.

Evropské jamboree byla dlouho připravovaná a s nadšením očekávaná akce, která se naposledy konala před více než 10 lety. Akce se chystala od roku 2017, český kontingent jsme připravovali od roku 2018. Junák měl na akci vyslat na 180 mladších účastníků a více než 70 dospělých dobrovolníků.

Po původním posunu akce z roku 2020 na 2021 se z důvodu pandemie koronaviru nyní pořadatelé rozhodli akci zrušit úplně. Nebyl naplněn avizovaný minimální limit 10 000 potvrzených účastníků, při realizaci by tedy akce byla významně prodělečná. Druhým důvodem jsou pak obavy ze stále nepredikovatelného vývoje pandemie koronaviru v příštím roce. Tyto obavy ostatně vedly v mnoha zemích k podstatnému snížení počtu potvrzených účastníků, a někdy i zrušení celých národních kontingentů.

Polská skautská organizace učinila mimořádně těžké rozhodnutí, aby zabránila dalším finančním ztrátám a potenciálnímu ohrožení zdraví účastníků. Byť nás toto rozhodnutí velmi mrzí, plně jej respektujeme a věříme, že se setkáme na některé jiné mezinárodní akci.

I nadále zůstáváme v kontaktu s pořadateli, kteří se nyní snaží o minimalizování nákladů. Současně i my budeme v následujících týdnech řešit vypořádání vratek účastnických poplatků a celkové uzavření akce. Členové kontingentu již byli o dalším postupu informováni.

Za přípravný tým českého kontingentu na Evropské jamboree 2020+1,
Vít Rusňák (Virus)
vedoucí kontingentu

Za Výkonnou radu Junáka - českého skauta,
Vojtěch Olbrecht (Fišer)
zahraniční zpravodaj

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 696x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu