....

Chyba na stránce: Video: Jak na elektronické volby ústředních orgánů? Volte již 1. až 5. října! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5308-video-jak-na-elektronicke-volby-ustrednich-organu-volte-jiz-v-terminu-1-az-5-rijna-2020"

Video: Jak na elektronické volby ústředních orgánů? Volte již 1. až 5. října!

Video: Jak na elektronické volby ústředních orgánů? Volte již 1. až 5. října!

V termínu od čtvrtka 1. října 12.00 do pondělí 5. října do 12.00 probíhají elektronické volby do ústředních orgánů Junáka - českého skauta. Těchto voleb se mohou zúčastnit všechny delegátky a delegáti zvolení na původně plánovaný, ale zrušený, Valný sněm 2020. Podívejte se na video, které vás volbami provede a mrkněte na souhrn důležitých informací.

Kdy a kde volby probíhají?

Historicky první elektronické volby ústředních orgánů probíhají na webu:
volby.skaut.cz

Účastnit voleb se mohou oprávněné delegátky a delegáti v termínu 
od čtvrtka 1. října 12.00 do pondělí 5. října 12.00

Pokud se nechcete voleb účastnit, nezapomeňte se nejpozději do 30. září 2020 odhlásit z pozice delegáta Valného sněmu ve skautISu, aby na vaše místo mohl automaticky nastoupit náhradník, kterého si příslušná organizační jednotka na svém sněmu zvolila.

Tyto distanční volby probíhají v souladu s Dodatkem č. 1 Stanov Junáka - českého skauta a také dle Mimořádného řádu a Směrnice k těmto volbám. Aby byly volby platné, musí se jich zúčastnit alespoň 50 % delegátek a delegátů, což znamená přibližně alespoň 270 osob, které se do voleb v termínu jejich konání na webu přihlásí.

Kdy bude vyhlášen výsledek?

Na celé distanční volby dohlíží mimořádná volební komise, ve které jsou zastoupené i skautské kraje. Ta výsledek vyhlásí po skončení a zpracování výsledku voleb nejpozději 6. října 2020 večer. Výsledky budou zveřejněny jak na webu voleb, tak i běžnými skautskými komunikačními kanály (např. na Křižovatce, Facebooku i ve Spisovně).

Zajímá vás více k tématu? Chcete se seznámit s kandidujícími osobami?

Projděte si užitečné články nebo se podívejte na videa se záznamy živých vysílání:

Pokud si s něčím kolem elektronických voleb nevíte rady, zapomněli jste přístup do svého účtu do skautISu apod., neváhejte se ozvat na podpora@skaut.cz nebo do Kanceláře ústředí.

V době probíhajícího hlasování ještě delegátky a delegáti obdrží e-mail a také SMS s připomenutím probíhajících elektronických voleb.

Ondřej Peřina (Jerry)
zpravodaj VRJ pro ICT a organizaci

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1144x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu