....

Chyba na stránce: Investiční výzva k podání žádosti o poskytnutí dotace v oblasti REKONSTRUKCE A VYBAVENÍ - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5172-vyzva-k-podani-zadosti-o-poskytnuti-dotace-v-oblasti-rekonstrukce-a-vybaveni"

Investiční výzva k podání žádosti o poskytnutí dotace v oblasti REKONSTRUKCE A VYBAVENÍ

Investiční výzva k podání žádosti o poskytnutí dotace v oblasti REKONSTRUKCE A VYBAVENÍ

MŠMT vyhlásilo mimořádnou výzvu k předložení žádostí o poskytnutí dotace v oblasti REKONSTRUKCE A VYBAVENÍ. Hlavním cílem výzvy je poskytnutí dotací na investiční výdaje na technické zhodnocení dlouhodobého hmotného majetku zejména z pohledu řešení havarijních stavů objektů základen, kluboven a dalších staveb a zařízení (oblast A), na pořízení a obnovu ICT vybavení (oblast B) a vhodného a potřebného vybavení pro zajištění volnočasových aktivit dětí a mládeže (oblast C). Doporučujeme se zaměřit hlavně na oblasti B) a C), které jsou vypisovány výjimečně.

Podrobnosti výzvy:

Harmonogram výzvy:

Konec příjmu žádostí o poskytnutí dotace: 22. 06. 2020
               Nejzazší termín ukončení realizace akce: 31. 05. 2021             

Celková alokace na výzvu:  8 700 000 Kč
Výzva je rozdělena na 3 oblasti podpory:

  • Oblast A): 4 500 000 Kč
  • Oblast B): 2 500 000 Kč
  • Oblast C): 1 700 000 Kč

Oblasti výzvy:

  1. Technické zhodnocení hmotného dlouhodobého majetku (rekonstrukce a modernizace staveb – technická obnova obvodových a střešních plášťů, elektroinstalace, elektrorozvodů, vodovodů a kanalizace, elektrického zabezpečovacího systému a elektrické požární signalizace, venkovní hydroizolace zdiva, opatření proti zemní vlhkosti apod., rekonstrukce a modernizace vnitřních prostor – sociálních zařízení, podlah a podlahových krytin, apod., projektová činnost a související přípravné činnosti, inženýrská činnost (technický dozor investora, koordinátor BOZP, apod.);
  2. Pořízení a technické zhodnocení ICT vybavení (velkokapacitní tiskárny, servery, ostatní HW);
  3. Pořízení dlouhodobého hmotného majetku vhodného a potřebného pro zajištění volnočasových aktivit dětí a mládeže (náhradní zdroje elektrické energie a související náklady, velkoprostorové stany (teepee, campingový stan), přístroje k nácviku první pomoci a záchraně života – simulátory masáže srdce, trenažéry, defibrilátory, lodní kontejnery pro skladování táborového vybavení, přívěsy pro přepravu materiálu a pitné vody).


OBLAST VÝZVY A)

Technické zhodnocení hmotného dlouhodobého majetku
Minimální limit dotace na jednu akci: 40 000 Kč
Maximální limit dotace na jednu akci: 400 000 Kč
Podíl vlastních zdrojů o dotaci: minimálně 10,00 % z celkových uznatelných výdajů
Obsah žádosti: formulář žádosti, položkový rozpočet/odborný propočet výdajů, aktuální výpis z katastru nemovitostí, fotodokumentace prostor a objektů, základní stavební výkresy stávajícího stavu

Stavba, na které bude rekonstrukce realizována musí být ve vlastnictví žadatele a musí být využívána NNO pro mimoškolní aktivity pro děti a mládež.  Žadatel odpovídá za stav stavby, kde bude rekonstrukce realizována.

V případě realizace stavební části akce bude v rámci výzvy podpořena investiční akce, u které žadatel splní podmínky pro uskutečnění investičního záměru. Tuto podmínku doloží kopií pravomocného stavebního povolení, případně jiným dokumentem pro konkrétní druh povolovacího řízení (např. územní souhlas, certifikát autorizovaného inspektora, veřejnoprávní smlouvu nahrazující stavební povolení, platný písemný souhlas stavebního úřadu s ohlášenou stavbou)



OBLAST VÝZVY B)

Pořízení a technické zhodnocení ICT vybavení
Minimální limit dotace na jednu akci: 40 000 Kč
Maximální limit dotace na jednu akci: limit není stanoven (maximální cena jednoho ks/položky pořizovaného majetku v oblasti je uvedena ve znění výzvy)
Podíl vlastních zdrojů o dotaci: minimálně 20,00 % z celkových uznatelných výdajů
Obsah žádosti: formulář žádosti, položkový rozpočet/odborný propočet výdajů, technický popis pořizovaného majetku

OBLAST VÝZVY C)

Pořízení dlouhodobého hmotného majetku vhodného a potřebného pro zajištění volnočasových aktivit dětí a mládeže
Minimální limit dotace na jednu akci: 40 000 Kč
Maximální limit dotace na jednu akci: limit není stanoven (maximální cena jednoho ks/položky pořizovaného majetku v oblasti je uvedena ve znění výzvy)
Podíl vlastních zdrojů o dotaci: minimálně 30,00 % z celkových uznatelných výdajů
Obsah žádosti: formulář žádosti, položkový rozpočet/odborný propočet výdajů, technický popis pořizovaného majetku

V případě podpořeného projektu bude nutné doložit zprávu o posouzení a hodnocení nabídek.

Do uznatelných výdajů lze zahrnout výdaje na aktivity spojené s přípravou akce, které vznikly před vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace, ale po 1. 1. 2020. Tyto výdaje lze zahrnout do povinného podílu účasti žadatele, ne však do dotace.

Spolufinancování, které bude považováno za vlastní zdroje organizace, je možné například z dotací obcí, krajů, darů apod. Dle výzvy do podílu vlastních zdrojů žadatele budou zahrnuty veškeré finanční prostředky, které nejsou poskytnuty ze státního rozpočtu – tzn. z ostatních ministerstev spolufinancování možné není.

Přehled o čerpání a použití finančních prostředků dotace musí být předloženo nejpozději do 15. února po roce ukončení realizace projektu - tj. 15.2.2022.

Projekty na jednotlivé výzvy s povinnými přílohami (vypsáno v každé oblasti, viz "obsah žádosti" výše) zasílejte na e-mail ekonomicke@skaut.cz do 22. 6. 2020.

V případě dotazů nebo nejasností nám pište na ekonomicke@skaut.cz

Zuzana Vaidová
koordinátorka dotací
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2408x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu