....

Chyba na stránce: Objasňujeme společně hygienicko-protiepidemická opatření k táborům (EDIT: Uzavřeno) - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5145-objasnujeme-spolecne-hygienicko-protiepidemicka-opatreni-k-taborum"

Objasňujeme společně hygienicko-protiepidemická opatření k táborům (EDIT: Uzavřeno)

Objasňujeme společně hygienicko-protiepidemická opatření k táborům (EDIT: Uzavřeno)

Skautský připomínkovací a objasňovací proces k opatřením pro letní tábory, představeným Ministerstvem zdravotnictví dne 15. května 2020

Nazdar. Ode dneška máme k dispozici pravidla, za nichž je možné pořádat letošní tábory. Některé věci v pravidlech budou zcela jasné, jiné budou umožňovat různý výklad, zas jiné třeba budou potřebovat přenést do skautského kontextu.

Jak můžete pomoci taková místa odhalit?

Označujte níže v textu opatření tvrzení či pasáže, která podle vás je třeba ujasnit, lépe vysvětlit, zpřesnit. Místa, kterým nerozumíte. Stejně jako i místa, o nichž jste přesvědčeni, že je třeba ještě vyvinout úsilí, aby v nich došlo ke změně (kterou nemůžeme zaručit, ale můžeme se o ni pokusit). Používejte komentáře, pokud se vztahujete ke konkrétnímu místu v textu. Pokud je Váš podnět obecného charakteru a nelze jej vztáhnout ke konkrétní pasáži opatření, uveďte jej pod text opatření, kde je k tomu založena kapitola. Pokud se udržíme na věcné rovině, bude nám to všem ku prospěchu.

Co Výkonná rada s výstupem tohoto připomínkování udělá?

Věci, které bude třeba objasnit, objasníme (budeme-li toho schopni). Věci, které je třeba uvést do skautského kontextu, do něj uvedeme. Věci, u nichž budeme toho názoru, že je třeba je předložit MZČR k opakovanému zvážení, po konzultaci s ČRDM předložíme. V týdnu od 18. května vydáme doplňující sdělení Výkonné rady k ministerskému dokumentu. Možná nám z připomínkování vyjdou i jiné vhodné kroky, v takovém případě je podnikneme. Jistě je to zřejmé, ale pro jistotu: Připomínkováním nám velmi pomáháte, jakákoli rozhodnutí ale samozřejmě přijímá a plnou zodpovědnost za ně nese, Výkonná rada a nelze garantovat, že všechny podněty budou vyřešeny ke spokojenosti všech komentujících.

Tento připomínkovací proces je otevřen do 10.00 hod v pondělí 18. května. Děkujeme, pokud se do něj zapojíte, pomůžete nám tak připravit užitečnější a srozumitelnější sdělení pro střediska.

Dokument je zpřístupněn ke komentování všem se skautskou adresou (např. @skaut.cz), ostatní mohou o přístup požádat.

Skautský připomínkovací a objasňovací proces k opatřením pro letní tábory, představeným Ministerstvem zdravotnictví dne 15. května 2020 >>>

Vřelé díky za spolupráci!

Petr Vaněk - Permi | koronavirus@skaut.cz 
místostarosta a koordinátor koronavirových opatření

Původní verzi dokumentu můžete stáhnout v PDF na stránkách MZČR, v odkazovaném dokumentu najdete její přesný přepis. Jako užitečný kontext může sloužit i platná skautská Směrnice k táborům, jejíž pravidla dnes zveřejněná opatření v některých oblastech zpřísňují.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1899x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

2 Názory
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu