....

Chyba na stránce: XVI. valný sněm proběhne v termínu 18. až 20. září 2020. Co tento posun znamená? - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5078-xvi-valny-snem-probehne-v-terminu-18-az-20-zari-2020-co-tento-posun-znamena"

XVI. valný sněm proběhne v termínu 18. až 20. září 2020. Co tento posun znamená?

XVI. valný sněm proběhne v termínu 18. až 20. září 2020. Co tento posun znamená?

S ohledem na vyhlášený mimořádný stav v Česku - aktuální pandemii nového koronaviru a onemocnění Covid-19 - nemohl Valný sněm proběhnout v původně plánovaném březnovém termínu, ale jeho konání v Jindřichově Hradci se přesouvá se na nový termín 18. až 20. září 2020. I nadále však jde o řádný XVI. valný sněm, zvolení delegáti zůstávají delegáty a až na dílčí věci nedochází k žádným změnám.

Všichni, kdo už netrpělivě vyhlíželi konec března a těšili na toto velké setkání a jednání nejvyššího orgánu Junáka - českého skauta v Jindřichově Hradci, musí ještě několik měsíců vydržet. Věříme, že v novém termínu 18. až 20. září již bude situace v Česku klidná a v Jindřichově Hradci úspěšně proběhne náš řádný Valný sněm. Co však tento posun termínu znamená pro zvolené delegáty, organizační jednotky a další účastníky?

Kdo je delegátem posunutého Valného sněmu?

Není se třeba bát, v této věci se žádná změna nekoná. Všichni delegáti, kteří byli na proběhlých sněmech organizačních jednotek zvoleni za delegáty VSJ, stejně tak delegáti z titulu funkce v příslušných ústředních orgánech, i nadále zůstávají delegáty zářijového VSJ 2020. 

Co když v novém termínu z naší OJ žádný delegát ani náhradník nebude moci?

Věříme, že na proběhlých sněmech organizačních jednotek bylo zvoleno dostatečné množství delegátů a jejich náhradníků. Pokud by však přeci jen v nějakém místě nikdo v novém termínu nemohl, může si jednotka svolat zcela standardně mimořádný sněm, na kterém zvolí nové delegáty Valného sněmu. V takovém případě postupujte úplně běžně podle Organizačního řádu a informací ke sněmům (až to epidemiologická situace a uvolnění mimořádných opatření státu dovolí, je možné mimořádný sněm organizační jednotky svolat, do skautISu ho zadat jako mimořádný a vyznačit, že volíte jen delegáty Valného sněmů - na ústřední úroveň, následně jen zadáte výsledky voleb, sněm uzavřete a noví delegáti se k VSJ sami přiřadí). Pokud byste měli se zadáním případných změn ve skautISu potíže, neváhejte kontaktovat podpora@skaut.cz, pomůžeme vám.

Ovlivnil posun termínu VSJ na září i něco dalšího?

Kromě toho, že se delegáti z celé země sjedou do Jindřichova Hradce až o víkendu 18. až 20. září 2020 (nový termín VSJ je již zadán i do skautISu), tak také došlo (v souladu se Stanovami) k úpravě termínů pro podávání řádných kandidátek na volené funkce do ústředních orgánů Junáka - českého skauta. Podávat řádné kandidatury do Náčelnictva, Ústřední revizní komise i Rozhodčí a smírčí rady je možné ve skautISu až do 4. srpna 2020 (nejpozději 45 dní před konáním VSJ). Všichni již dříve kandidující i nadále zůstávají řádnými kandidáty na volené funkce - jejich seznam najdete i na Křižovatce. Dále oprávnění navrhovatelé mohou podávat případné další návrhy usnesení Valného sněmu nově až do 4. srpna 2020.

Aktualizovaná směrnice ke sněmům

Jak je již z výše uvedených informací patrné, Výkonná rada (na základě pověření Náčelnictva) rozhodla o změně termínu konání řádného VSJ na víkend 18. až 20. září a spolu s tím provedla i potřebnou technickou aktualizaci Směrnice k XVI. valnému sněmu a sněmům OJ v roce 2019/20. Novela obsahuje výše popsané změny související s posunem termínu VSJ a ve své příloze obsahuje i nadále beze změny uvedenou tabulku s počty delegátů volenými proběhlými sněmy OJ - počet delegátů Valného sněmu zastupující organizační jednotky se tedy nijak nemění. 

Těšíme se na setkání v Jindřichově Hradci 18. až 20. září 2020

Věříme, že současná mimořádná situace se brzy uklidní, skautská činnost se začne vracet do běžných kolejí a delegáti z celého Česka se za několik měsíců setkají v Jindřichově Hradci na řádném XVI. valném sněmu Junáka - českého skauta.

I nadále zůstávají v platnosti všechny informační kanály k Valnému sněmu, kde budete i v dalších měsících nacházet aktuální informace i zajímavosti:

V případě dotazů souvisejících s konáním Valného sněmu a souvisejících organizačních záležitostí se neváhejte obrátit na Kancelář ústředí nebo v komentářích pod tímto článkem.

Ondřej Peřina (Jerry)
zpravodaj VRJ pro ICT a organizaci 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1200x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu