....

Chyba na stránce: Intercamp 2020 zrušen, počítá se až s příštím ročníkem - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5051-intercamp-2020-zrusen"

Intercamp 2020 zrušen, počítá se až s příštím ročníkem

Intercamp 2020 zrušen, počítá se až s příštím ročníkem

Z důvodu celosvětové pandemie onemocnění COVID-19 byl v minulém týdnu společným rozhodnutím Intercamp Committee a britského pořadatelského týmu zrušen Intercamp 2020. Tato každoroční akce se tak v roce 2020 konat nebude. Počítá se až s ročníkem 2021.

Nedaleko Britského Margate v hrabství Kent se mělo od 29. 5. do 1. 6. 2020 sejít téměř 4 300 skautů a skautek z 11 zemí. Akce byla programově skvěle připravena a měla se konat pod heslem "Ringing the Changes". Kontingent Junáka - českého skauta měl být i letos velmi početný. Přihlášeno bylo 794 účastníků s vedoucími a 31 členů servis týmu.

"Všechny nás nastalá situace mrzí! Zrušení Intercampu je zcela mimořádnou událostí. Děje se tak poprvé po 52 letech. Nicméně vzhledem k současné situaci nebylo s ohledem na ochranu zdraví a hrozící finanční ztráty možné udělat jiné rozhodnutí. V této chvíli probíhá vyhodnocování vynaložených nákladů ve Velké Británii. Intercamp Committee následně rozhodne o tom, v jaké výši dojde k vrácení účastnických poplatků," říká Šupik, zástupce Junáka - českého skauta v Intercamp Committe.

Vedoucí kontingentu a jeho členové nyní pracují na minimalizaci ztrát a spolupracují s Výkonnou radou a Intercamp Committee na celkovém řešení finančních aspektů zrušení akce.

"Chci poděkovat všem vedoucím oddílů, kteří připravovali cestu s oddílem do Velké Británie, a nyní řeší minimalizaci finančních ztrát v souvislosti se zrušením akce. Nemohu zapomenout ani na české členy servis týmu. Věřím, že Intercampu zachováte všichni věrnost a že za rok se všichni sejdeme!" Šupik

V případě potřeby pište na intercamp@skaut.cz.

Pavel Král - Šupik, Zástupce Junáka - českého skauta v Intercamp Committee
Foto Petr Kalousek - Robinson

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 853x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu