....

Chyba na stránce: Dopis od výborů evropských regionů WAGGGS a WOSM - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5049-dopis-od-vyboru-evropskych-regionu-wagggs-a-wosm"

Dopis od výborů evropských regionů WAGGGS a WOSM

Dopis od výborů evropských regionů WAGGGS a WOSM

Výbory evropských regionů WAGGGS a WOSM poslala v souvislosti se současnou situací dopis všem svým členským organizacím, mezi nimiž je i Junák – český skaut. Čtěte!

Drazí přátelé,
v současnosti pozorujeme, že členské skautské organizace evropských regionů WAGGGS a WOSM přijímají nevyhnutelná opatření v souvislosti s virem COVID-19. Jsme rádi, že naše členky a členové přijímají přiměřená bezpečnostní opatření, aby v souladu se skautskými hodnotami chránili a pomáhali jiným tam, kde je to potřeba. Není to snadné, když se spousta tvrdé práce a plánování věnovala aktivitám, které jsou teď zrušené nebo odložené.

Doporučujeme, abyste se i nadále řídili pokyny veřejných zdravotních institucí ve vašich zemích a chovali se příkladně při jejich dodržování.
Vidíme spoustu příkladů dobrovolnické pomoci našich členských organizací svým místním komunitám, plánování digitálních aktivit a zabezpečení distribuce informací ze státních orgánů. Chtěli bychom vám vyjádřit velké díky za všechnu vaši práci a odhodlání.

V těchto těžkých časech vždy pamatujte, že jste součástí mezinárodního hnutí, a že máte v celé Evropě a ve světě přátele, kteří vás podporují. Chtěli bychom vás inspirovat posledními slovy Lady Olave Baden-Powellové, která v roce 1973 zanechala skautkám a skautům tento odkaz:

„Věřím, že budete i nadále plně využívat systém práce a hry, který naše hnutí poskytují, a udržovat přátelství, která jste získali na oddílovkách a táborech [...]. Tím se posunete vpřed nejen fyzicky, ale i myslí a duchem, a ovlivníte ty, kteří jsou kolem vás. Dělejte to, co je čestné, správné a moudré, rozdávejte laskavost myšlením i konáním. Tím se snažte bojovat proti všem neduhům a pomáhejte utvořit svět šťastnějším a lepším místem pro život."

My, vaše evropské výbory WAGGGS a WOSM vás chceme povzbudit, abyste i nadále dělali přesně to, o čem Lady Olave hovořila. Prokazujte vzájemnou laskavost a solidaritu, chraňte se navzájem a oslavujte mezinárodní přátelství, které máme díky skautingu. Buďte kreativní, sdílejte ducha skautingu virtuálně.

Se stiskem levice,
Evropské výbory WAGGGS a WOSM
17. března 2020

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 435x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu