....

Chyba na stránce: Poděkujte těm, kteří u vás po listopadu 1989 obnovovali skauting, (nejen) připraveným dekretem - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/4670-podekujte-tem-kteri-u-vas-po-listopadu-1989-obnovovali-skauting-nejen-pripravenym-dekretem"

Poděkujte těm, kteří u vás po listopadu 1989 obnovovali skauting, (nejen) připraveným dekretem

Poděkujte těm, kteří u vás po listopadu 1989 obnovovali skauting, (nejen) připraveným dekretem

30 let od poslední obnovy skautingu je příležitostí nejen pohlédnout na tom, co se nám podařilo a kam napřít energii dále, ale také vzpomenout si na ty, kteří skauting po Sametové revoluci ve vašem oddíle, středisku, obci, okrese či kraji obnovovali. Pro takové poděkování můžete použít připravený dekret, který si snadno můžete doupravit dle svých potřeb a vytisknout.

Možná už máte na tento podzim/zimu máte naplánované akce k 30 letům svobodného skautingu. Psali jsme o tom mimo jiné v článku Jak oslavit 30 let svobodného skautingu, od oddílu po celou organizaci. A třeba přemýšlíte (nebo s tímto podnětem začnete) o tom, jestli by poděkování těm, kteří svým odhodláním v prvních letech přispěli k tomu, že skauting dnes žije a roste, nemohlo být součástí vaší akce, vašeho setkání. Možná budete chtít poděkovat těm, kteří skauting udrželi v dobách nesvobody. I to je plně na vás.

Připravili jsme dekret (autorem je skautský grafik Jan Dočekal – Lupen), který k takovému poděkování může posloužit. V online generátoru si jej můžete doplnit, následně pak ve kvalitní tiskárně vytisknout, a máte k dispozici dobré příspěvek k důstojnému poděkování. Nejedná se o vyznamenání, dekret tedy nemá žádnou nutnou schvalovací a udělovací proceduru. Je jen na vás, jak se v oddíle, středisku či jinde domluvíte, jak se rozhodnete, komu poděkovat. Možná některé středisko nepoděkuje nikomu, někdy jen samotný oddíl poděkuje třeba pěti lidem. Rozhodnutí je plně ve vašich rukou. Tímto se vám dostává pouze nabídka nástroje, který můžete (a nemusíte) využít, a lehké postrčení, že děkovat je krásné.

A teď prakticky:

 

Doplňující informace:

  • takto vypadá vzorově vyplněný formulář v generátoru
  • generátor exportuje PDF ve formátu A4
  • doporučujeme tisknout na tuhý papír (200gr a více)
  • doporučujeme tisknout na papír s krémovým zabarvením (ale pokud nemáte možnost, i bílý poslouží)
  • když v generátoru napíšete texty a kliknete na „Dokončit“, nabídnou se další možnosti
  • kliknutím na “Odkaz na formulář“ uložíte text vyplněný ve formuláři a můžete tak vyplněný formulář poslat spolupracující osobě
  • zde je link na soubor PDF nevyplněného dekretu pro ty, kdo chtějí dekret doplňovat ručně

 

Kdybyste měli dotazy, pište na komunikace@skaut.cz.

Vydařená a milá poděkování přejeme!

Petr Vaněk – Permi | petr.vanek@skaut.cz
místostarosta a zpravodaj pro komunikaci a projekty služby společnosti

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1650x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu