....

Chyba na stránce: Zemřel bratr Karel Čihák - Kája, nositel Řádu stříbrného vlka - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/4645-zemrel-bratr-karel-cihak-kaja-nositel-radu-stribrneho-vlka"

Zemřel bratr Karel Čihák - Kája, nositel Řádu stříbrného vlka

Zemřel bratr Karel Čihák - Kája, nositel Řádu stříbrného vlka

V pátek 16. srpna nás ve věku nedožitých 85 let navždy opustil bratr Karel Čihák - Kája, dlouholetý vůdce okresu Kolín a skautského střediska v Kouřimi, člen Svojsíkova oddílu a nositel Řádu Stříbrého vlka. Poslední rozloučení se uskutečnilo ve středu 21. srpna v kostele sv. Štěpána v Kouřimi.

Bratr Karel Čihák začal skautovat po válce v roce 1946.  Po sametové revoluci se po 40 letech zasloužil o obnovu skautského střediska v Kouřimi. Za jeho vedení vznikl v Kouřimi rozsáhlý areál střediska, základna u Sázavy a stavby na tábořišti na Kačerově, pomáhal u zrodu skautského areálu v Plaňanech. Měl také zásluhu na založení skautského střediska v Kostelci nad Černými Lesy. Organizoval zahraniční výpravy do Anglie s účastní na mezinárodních setkáních. Na jeho pozvání přijeli pak angličtí skauti tábořit do Čech. Pořádal výměnné tábory se slovenskými skauty.

Bratr Kája 18 let zastával funcki předsedy ORJ Kolín, po tři funkční období zastupoval okres Kolín v KRJ Středočeského kraje, dlouhá léta vedl středisko v Kouřimi a byl členem kruhu lesních škol. Kde bylo zapotřebí, pomohl radou, zkušeností, povzbuzením. Po celý život byl oddán myšlence skautingu a svěřené úkoly plnil s velkou odpovědností.

Za svou činnost byl oceněn mnoha skautskými vyznamenáními. V roce 2014 mu byl udělen Řád Stříbrného vlka.

Pokud jste bratra Káju znali, věnujte mu prosím tichou vzpomínku.

 
Katka Ostatnická
asistentska Kanceláře ústředí

 

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 834x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu