....

Chyba na stránce: Testujte nové vlčky a světýlka! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/4554-testujte-nove-vlcky-a-svetylka"

Testujte nové vlčky a světýlka!

Testujte nové vlčky a světýlka!

Od začátku roku 2018 probíhá revize odborek pro světlušky, žabičky a vlčata - vlčků a světýlek. Vyzkoušejte je a dejte nám zpětnou vazbu!

Cílem revize je aktualizace obsahu jednotlivých vlčků a světýlek. Byly upraveny zastaralé úkoly, sjednocen počet úkolů a zrušeno věkové rozdělení některých z nich. Úkoly jsou formulované jako aktivity, při kterých děti prokáží znalosti, dovednosti či postoje, tedy ne jako cíle: vím, znám. Vlčci a světýlka jsou propojeny se skautskými odborkami, aby tvořily jeden systém (identické oblasti, vyjasněné návaznosti, ...), a stejně jako skautské odborky budou dobře dostupné na webu. Vlčci a světýlka také budou mít nové nášivky ve tvaru rovnostranného trojúhelníku a grafiku barevně stejnou jako mají skautské odborky.

Jak vypadá vlček/světýlko po revizi?

Má formulovaný cíl dětskou řečí a obsahuje deset úkolů. Z toho první úkol je stejný jako úkol ve stezce pro vlčata a světlušky (stezka také prochází revizí a stejným úkolem dojde k propojení obou nástrojů - v revidované stezce budou u těchto úkolů odkazy na odborky) a dítě si s pomocí vedoucí/ho může vybrat osm úkolů (dva tedy nemusí plnit).

Vyzkoušejte je!

Aby revize dopadla co nejlépe, spouštíme testování v oddílech. Neváhejte se zapojit, máte jedinečnou příležitost ovlivnit, jak bude konečná verze vlčků a světýlek vypadat. Co po vás ve zpětné vazbě budeme chtít? Potřebujeme odpovědi na různé otázky, např.: je splnění 8 úkolů z 10 optimální? Jsou úkoly pro děti srozumitelné? Je dětem jasné, kdy mají úkol splněný? Jsou úkoly smysluplné? Líbí se grafika?

A co se teď děje a bude dít?

Zveřejnili jsme odborkové listy jednotlivých vlčků a světýlek (některé i v ukázkové grafice) a přes léto budeme sbírat zpětnou vazbu. Během podzimu vyhodnotíme a zapracujeme připomínky. Na vydání brožury i podpůrných materiálů na webu včetně všech odborkových listů se můžete těšit na valném sněmu. Vše potřebné pro testování najdete volně ke stažení na odborkových stránkách. Pro zpětnou vazbu jsou připraveny dva dotazníky. Jeden obecný zabývající se systémem a druhý univerzální, který lze vyplnit pro každého vlčka a světýlko.

Pokud budete mít nějaké dotazy, neváhejte se ptát na odborky@skaut.cz.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1179x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu