....

Chyba na stránce: Nová směrnice ke střediskovému minimu je na světě. Co je obsahem kurzu a kdo ho může pořádat? - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/4524-smernice-sm?autologin=1"

Nová směrnice ke střediskovému minimu je na světě. Co je obsahem kurzu a kdo ho může pořádat?

Nová směrnice ke střediskovému minimu je na světě. Co je obsahem kurzu a kdo ho může pořádat?

Střediskové minimum, nový typ vzdělávání pro vedoucí OJ, ukotvuje právě vydaná směrnice. Najdete v ní jak obsah kurzů střediskového minima, tak i vymezení pořadatelských týmů těchto kurzů.

Střediskové minimum se formuje od roku 2015, kdy jsme oslovili na Helpdesku vedoucí OJ a ptali se na jejich vzdělávací potřeby. Následovalo období návrhů a diskusí v pracovní skupině. Do pilotáží těchto kurzů, které probíhaly 2 roky, se zapojili čtyři vzdělávací týmy. Na základě jejich zkušeností a vašich připomínek byla podoba tohoto nového vzdělávání, střediskové minimum, doladěna tak, aby byla šitá na míru právě vedoucím OJ a jejich zástupcům. Ráda bych na tomto místě poděkovala všem, kteří se na vzniku střediskového minima podíleli. Díky také patří účastníkům těchto kurzů, bez jejich zpětné vazby by to nešlo.

Směrnice ke kurzům střediskového minima shrnuje vše důležité co bychom o střediskovém minimu měli vědět. Je určená pro budoucí účastníky kurzů střediskového minima, aby se mohli seznámit s tím co je na kurzu čeká. Většinou ve dvou nabitých víkendech si účastníci projdou oblastmi: práce s lidmi kolem mne, koordinace výchovné činnosti, právní otázky a bezpečnost, organizace, plánování a řízení hospodaření jednotky.

Směrnice je také určena vzdělávacím týmům, které tyto kurzy pořádají. Vymezuje složení týmu, jejich potřebnou kvalifikaci. Vymezuje postup pro možnost udělení kvalifikace střediskového minima účastníkům, kteří nemají vůdcovskou zkoušku (podrobněji také v tomto článku)

 
Chceš vědět víc o střediskovém minimu?  Podívej se na skaut.cz/strediskove-minimum

 

Jana Godarová (Ellie)
koordinátorka projektu vzdělávání hospodářsko-organizačních činovníků

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1602x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu