....

Chyba na stránce: Hanča v Bucher Bergu aneb mezinárodní skautský zážitek za humny - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/4434-hanca-v-bucher-bergu-aneb-mezinarodni-skautsky-zazitek-za-humny"

Hanča v Bucher Bergu aneb mezinárodní skautský zážitek za humny

Hanča v Bucher Bergu aneb mezinárodní skautský zážitek za humny

Zažít mezinárodní skauting neznamená rozbít všechna prasátka, zařídit si čas nejmíň na půl roku a překonat tisíce kilometrů. Ještě snadněji MS objevíš doma a nebo hned za humny naší vlasti - možnost, pro kterou se loni v létě rozhodla Hanča, a o které napsala:

Moje nezapomenutelná zkušenost na skautském tábořišti Bucher Berg v Německu

International Guide and Scout Camp Bucher Berg je úžasná skautská základna, vzdálená jen 4 hodiny na jihozápad od Prahy, kam jezdí spousta skautů z různých zemí, zejména na začátku července. Můžete se tu potkat např. s Nizozemci, Rakušany, Francouzi, Maďary, Ukrajinci i Poláky a zažít krásnou rozmanitost jazyků. :) Jít do toho byla pro mě obrovská výzva. Pokusila jsem se domluvit lámanou němčinou i prolomit počáteční ledy v komunikaci s cizími lidmi. Trvalo mi 4 dny, než jsem se v kempu rozkoukala a začala se zapojovat do aktivit pro dobrovolníky. 

Bucher Berg je plný různorodých aktivit pro návštěvníky (kanoistika, bylinkářství, sport, lezení, vaření...) a taky skvělých a ochotných lidí! Práce v kempu není nic obtížného. Jedním z pravidelných úkolů je třídění odpadu a uklízení koupelen a záchodů. Navíc vykonáváte funkci "vedoucí/ho" dohlížející/ho na skupinky skautů, kteří mají ten den službu. Je na vás zontrolovat, zda je vše čisté. Máte spoustu volného času na různé zajímavé aktivity a navíc i prostor k vlastní inciativě či kreativitě.

Je taky úžasné, když jste jediným zahraničním dobrovolníkem v kempu. Je o vás velký zájem a každý si s vámi chce povídat. Dozvíte se toho opravdu spoustu o bavorských tradicích, o německé kuchyni, o studiu v zahraničí. Němci se ke mě chovali velmi přátelsky, mile a pohostinně. Zapojovali mě do večerních aktivit, nákupů i výletů. Naučila jsem se odpoutat od stereotypů a našla si v Bucher Bergu skvělé přátele, se kterými jsem stále v kontaktu.
Myslím, že není třeba popisovat všechny mé úžasné zážitky, jednoduše se tam zajeďte podívat. Je to opravdu jen kousek za hranicemi a dopravní spojení už nemůže být snazší! :)

Hanča, 18 let v době pobytu

Tábořiště Bucher Berg, stejně jako pár dalších základen na naší Mapě možností je navíc otevřeno i celým oddílům. Můžeš tedy tomu svému pro změnu zajistit tábor v zahraničí. ;)

Markéta Byrtusová - koordinátorka mezinárodní spolupráce

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 862x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu