....

Chyba na stránce: Přijeď do Pardubic na sportovní hry vlčat a světlušek - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/3947-sportovni-hry-vlcat-a-svetlusek-pardubice-2018"

Přijeď do Pardubic na sportovní hry vlčat a světlušek

Přijeď do Pardubic na sportovní hry vlčat a světlušek

Přijeď do Pardubic na sportovní hry vlčat a světlušek

Ahoj, já jsem prasátko Lojzík a zvu vás do Pardubic - města perníku a sportu na Sportovní hry vlčat a světlušek. V září budeme soutěžit v atletice, horolezení & bouldrování, na koloběžkách a v plavání & potápění, v družstvech si zahrajeme florbal, bee–ball, ringo, frisbee. Pro účastníky i jejich doprovod připravujeme spoustu dalšího programu“. 



Celostátní sportovní setkání vlčat, světlušek, pulců a žabiček navazuje na Olympiádu vlčat a světlušek 2014  konanou v Mostě. Dějištěm druhého ročníku jsou Pardubice, město perníku a sportu, kde akce odstartuje už vpodvečer ve čtvrtek 27. září 2018. Díky prodlouženému víkendu se účastníci budou moci až do nedělního dopoledne 30. září 2018 zúčastnit více individuálních soutěží a týmových turnajů. Oproti minulému ročníku se tak v Pardubicích bude sportovat celé dva dny.

Sportovní program je připravený pro 250 soutěžících, kluci a holky budou soupeřit ve dvou věkových kategoriích: mladší - kluci a holky 2. a 3. třída; starší - kluci a holky 4. a 5. třída. Zařazení do věkové kategorie se rozhoduje podle stavu v září 2018!

Každý účastník se během dvou dnů může zapojit do disciplín dvou individuálních sportů a do turnajů dvou týmových sportů.

Z individuálních sportů bude na výběr atletika, plavání & potápění, horolezení & bouldrování a koloběžky.

V královně sportů - atletice,  si vyzkoušíte základní disciplíny běžecké (50 m, 250 m) a technické (skok do dálky, hod míčkem), závodit budeme i ve štafetách (4×60 m). První část vodních sportů zahrnuje plavání volným stylem a znakem na tratích 25 m nebo 50 m včetně volno-stylařské štafety 4×25 m.

V druhé části vodních sportů budeme na hladině lovit kachničky a podíváme se i pod hladinu - budeme lovit puky a plavat pod vodou.

Jaké to bylo, když jsme byli opice? To zjistíte ve sportovním lezení, kde vyzkoušíte bouldrování a lezení na umělé stěně.

Koloběžky - znovu objevený sport, který zažívá velký rozmach. Vyzkoušejte zážitek z rychlé jízdy na moderních koloběžkách.

Vaše smečka / roj se může zúčastnit dvou týmových sportů, na výběr bude - florbal, softbal, ringo, frisbee.

Ty se budou hrát turnajovým způsobem, tým ve starší kategorii je možné doplnit účastníky z mladší kategorie nebo sestavit spojené družstvo kluků a holek.

Vedle uvedeného soutěžního programu budou do programu her zařazeny i „barevné“ sporty - rogaining, biatlon, štítová bitva a maršál & špion.

V těchto nesoutěžních sportech budou startovat družstva namíchaná z účastníků různých smeček, rojů a posádek.

Sportovní hry vlčat a světlušek – Pardubice 2018 si kladou za cíl podpořit sportování dětí v individuálních sportech a disciplínách na souši i ve vodě a v kolektivních sportech. Pro doprovod sportovců nebo pro vyplnění volného času soutěžících je připravený bohatý doprovodný program

Protože každá velká sportovní akce má svého maskota, bude nás Sportovními hrami vlčat a světlušek – Pardubice 2018 provázet Prasátko Lojzík.

 

Všechny informace budeme zveřejňovat na 2018.skauti-pardubice.cz.

Těšíme se na Vaši účast.

Petr Fiala - Figy za pořádající středisko Polaris Pardubice a

prasátko Lojzík - maskot Sportovních her vlčat a světlušek.

 

Podporovatelem této akce je Odbor vlčat a světlušek.

Tak pokud chceš přijet se svojí smečkou nebo rojem, neváhej a napiš nám.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2303x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu