....

Chyba na stránce: Flo a Kája na Mezinárodním skautském táboře při Olympijských hrách v Jižní Koreji - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/3762-flo-a-kaja-na-mezinarodnim-skautskem-tabore-pri-olympijskych-hrach-v-jizni-koreji"

Flo a Kája na Mezinárodním skautském táboře při Olympijských hrách v Jižní Koreji

Flo a Kája na Mezinárodním skautském táboře při Olympijských hrách v Jižní Koreji

Od 22. do 26. února pořádá jihokorejská skautská organizace Mezinárodní mládežnický tábor při Zimních olympijských hrách, na který si pozvala skautské zástupce z různých zemí světa - vždy jednoho vedoucího 18+ a mladšího účastníka. Po náročném výběrovém řízení za Junáka, českého skauta vyrazí jako vedoucí Nikola Šarlingrová - Flo ze střediska Zlatá Růže Jindřichův Hradec. Jako účastnice pojede Karolína Kaňová - Kája, ze střediska Doubravka Chotěboř.

Flo a Kája se navíc rozhodly spojit svoji účast i ze zástupci ze Slovenska (Jany a Sólo), společně tedy zanedlouho odletí do východní Asie. První den na olympiádě je čeká táborový zahajovací ceremoniál a prohlídka areálu tábora. Druhý den vyrazí sledovat olympijské hry, konkrétně akrobatické lyžování. Večer je čeká uvítací večeře a mírové fórum. Následující den vyrazí na naučnou prohlídku města Chun-Cheon a zúčastní se olympisjého festivalu. Poslední den budou mít možnost zažít na vlastní kůži zimní sportovní aktivity a nakonec je bude čekat závěrečný ceremoniál a mezinárodní večer. Veškeré dění budou sdílet na sociálních sítích - skautském Facebooku a Instagramu @skautcz. Nezapomeňte je sledovat. ;)

Holky už začaly šířit olympijského ducha i po Česku. Už teď jste mohli narazit na videoseriál o sportovních odborkách. V jednotlivých videích představují každou z nich a snaží se namotivovat české skauty k jejich plnění, a to nejen videi. Flo uspořádala pro oddíl malé vodní olympijské hry a zapojila do nich prvky z odborky plavec/plavkyně. Dále má v plánu uspořádat střediskové zimní olympijské hry pokud k tomu budou sněhové podmínky. Po návratu z akce budou probíhat také přednášky a promítání pro skauty i veřejnost. Kája chce o olympiádě informovat hlavně besedou pro veřejnost. Všechna jejich videa postupně najdete na skautském YouTube kanálu!

Co napsaly Flo a Kája o odborkách:

  • Nejvíce tématickou odborkou je polárník/polárnice. Ten, kdo ji chce plnit by neměl mít problém se pohybovat v zasněženém terénu různými způsoby a umět si v něm dobře poradit. V rámci této odborky můžete uspořádat i oddílovou či střediskovou olympiádu, skládající se z aktivit polárníka.
  • Odborka plavce jde dobře plnit během celého roku. Plavání sice není disciplínou zimních olympijských her, ale mnoho skautů a skautek ji velice dobře zvládá. Tak proč si ji nesplnit a nevyzkoušet nové aktivity v rámci plavání?
  • Odborka atleta rovněž není disciplínou zimních olympijských her, ale můžete si ji taktéž splnit i v zimních podmínkách nebo tělocvičně.
  • Každý, kdo aspoň trochu rád jezdí na kole by si neměl nechat ujít odborku cyklisty. Není v ní nic nesplnitelného a určitě ji zvládnete.
  • Odborka Sportovce ukazuje, že se umíte všestranně pohybovat ve sportech. Jste-li sportovní typ, máte možnost vaše zkušenosti zužitkovat. A pokud ne, můžete se díky této odborce leccos naučit.

Veškeré informace o odborkách naleznete na stránkách odborky.cz.
Flo a Kája

Markéta Byrtusová - koordinátorka mezinárodní spolupráce

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1688x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Diskuse o článku

5 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu