....

Chyba na stránce: "Odkud jsou vajíčka?" - program ke stažení - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/3119-odkud-jsou-vajicka-program-ke-stazeni"

"Odkud jsou vajíčka?" - program ke stažení

"Odkud jsou vajíčka?" - program ke stažení

Víte, že ve volné přírodě by slepice snesla 12 - 13 vajec ročně? Dnes slepice, díky šlechtění a umělému prodlužování světelné části dne, snese až 300 vajec za rok. Blíží se Velikonoce a s nimi se také blíží vzrůstající spotřeba vajec. Někteří si pro vajíčka chodí na dvorek, jiní je nakupují v obchodech. Co si v papírové krabičce domů z obchodu vlastně odnášíme? Ví to kluci a holky ve vašich oddílech? V tomto programu se zaměřujeme na podmínky chovu slepic a různé jeho alternativy.

Staženo z: http://www.slepicevnouzi.cz/chci-pomoci/chci-pomoci-jinak/pri-nakupovani/

Ač se to možná na první pohled nezdá, i tímto způsobem můžeme naše děti nejen v oddílech vést k porozumění souvislostí a vzájemné propojenosti světa, kdy prostřednictvím spotřebitelského chování jsme propojeni s místy, lidmi a zvířaty žijícími daleko od nás. A nesmíme při tom zapomínat ani na naši etickou odpovědnost a angažovanost.

Nechte se pozvat do světa slepic v klecích, halách či ve volném chovu v programu:

Já jsem se začala po tomto programu více zajímat o to, jakým číslem začínají kódy na vajíčkách, namísto na cenovce.

Pokud byste se tématu chovu slepic rádi věnovali a při tom v čemkoliv tápali, obraťte se pro metodickou podporu na Míšu Ondráčkovou na mailu michaela.ondrackova@nazemi.cz

Toto je šestá ze série tématických aktivit, které zde na křižovatce se Skauty na Zemi pravidelně každý měsíc zveřejňujeme a nabízíme ke stažení.

Pěkné velikonoce a za měsíc na shledanou.

Petra Vacková

koordinátorka projektu Skauti na Zemi

petra.vackova@skaut.cz

Tento projekt je realizován s finanční podporou Evropské unie. Obsah článku je zcela na odpovědnosti NaZemi a jako takový nemůže být považován za stanovisko Evropské unie. Projekt byl podpořen z prostředků Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci programu zahraniční rozvojové spolupráce. 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2080x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu