....

Chyba na stránce: Výstava Zkušenost totality může putovat i k vám! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2828-vystava-zt"

Výstava Zkušenost totality může putovat i k vám!

Výstava Zkušenost totality může putovat i k vám!

Skautský institut v rámci projektu Zkušenost totality připravil putovní výstavu. Výstava líčí zajímavé příběhy skautského boje s totalitami. Už nyní si ji můžete prohlédnout v Českých Budějovicích a v blízké budoucnosti na mnoha dalších místech. To ale nemusí být všechno - napište nám a výstava přijede přímo za vámi!

vystava-zt-vizual

Výstava ukazuje na čtyřech konkrétních osudech potýkání se skautů s nacistickým a komunistickým režimem v Československu. Všechny příběhy mají společné to, že jejich aktéři museli řešit a vyřešit otázku střetu skautských ideálů s totalitními režimy.

vystava-zt-budejovice

Konkrétně se dozvíte o padlých válečných odbojářích, na jejichž památku byla založena mohyla Ivančena; o mladém vedoucím, který v 50. letech ilegálně vedl oddíl; o dívce, která se v 60. letech rozhodovala, zda se po zkušenosti s vězením bude dál aktivně do hnutí zapojovat; a o zkušeném skautovi, který na začátku normalizace přemýšlel nad tím, jak dál vést mladé lidi ve skautském duchu.

Výstava zažila svou premiéru 8. 10. na Dni Ivančeny. Nyní ji můžete vidět ve Studenstkém kostele v Českých Budějovicích a brzy také v Ostravě, v Olomouci, v Brně, na Elixíru nebo na MiQuiku. Pokud chcete k seznamu míst přidat to své, napište nám na ZT@skautkyinstitut.cz!

K výstavě také připravujeme metodické listy a její online verzi. Obojí najdete na webových stránkách Skautského institutu.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1199x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu