....

Chyba na stránce: AKTUALIZACE: Program Ústřední lesní školy 2016 - čtete a přihlaste se! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2822-program-ustredni-lesni-skoly-2016-ctete-a-prihlaste-se"

AKTUALIZACE: Program Ústřední lesní školy 2016 - čtete a přihlaste se!

AKTUALIZACE: Program Ústřední lesní školy 2016 - čtete a přihlaste se!

Ústřední lesní škola se kvapem blíží, níže najdete vše, co jste o ní potřebovali vědět. Pokud jsme na něco z toho, co vás zajímá, snad zapomněli, neváhejte nám napsat na uls@skaut.cz

Aktualizace !

Pozor, abyste měli na zajištěno jídlo, musí se platba na náš FIO účet připsat nejpozději v úterý do 15. 11. 2016. Platební informace přijdou mailem po přihlášení (pozor, aby vám nespadly do spamu).

Základní informace

 
Kdy: 25. - 27. listopadu 2016
Kde: Kaprálův mlýn, Ochoz u Brna
Pro koho: pro zkušené i začínající vzdělavatele, vítáni jsou výchovní zpravodajové a další, které téma skautského vzdělávání zajímá
Cena: Účast na ÚLŠ je zdarma. Platí se pouze za objednané jídlo.
Přihlašování spuštěno na uls.skauting.cz.  Po 10. 11. již nelze objednat jídlo.
Na webu se postupně objevují další informace, během příštího týdne se objeví harmonogram víkendu, podklady k tématům a přehled všech programů.
Aktuality přidáváme na facebook.com/uls.skauting/
 

O programu ÚLŠ

 
Hlavní diskusní témata ÚLŠ
 
Podpora vzdělavatelů
Na ÚLŠ se společně s vámi chceme věnovat diskusi o tom, jakou podporu reálně potřebujete, jaká je aktuálně vyhovující a kde vnímáte deficit. Co konkrétně by přispělo k tomu, abyste svou práci mohli dělat s radostí a kvalitně.

Soulad nabídky a poptávky ve skautském vzdělávání
V posledních dvou letech se ve skladbě zájemců o skautské vzdělávání projevují dva hlavní trendy - vysoký počet zájemců o čekatelské vzdělávání a rostoucí počet zájemců o skautské vzdělávání dospělých nováčků či navrátilců. Jak dokáže skautské vzdělávání a my jako jeho poskytovatelé na tyto či další budoucí trendy reagovat? Jsme ochotni nabízet jiný typ vzdělávání, než ten, na který jsme po léta zvyklí? Co nám popř. v přizpůsobení nabídky brání? Co lze udělat pro to, aby nabídka a poptávka ve skautském vzdělávání byla v co největším v souladu? Potřebujeme speciální vzdělávání pro dospělé nováčky, kteří skautingem neprošli? Jak by mělo vypadat?

Revize vůdcovské zkoušky
V následujícím roce až roce a půl chceme udělat obsahovou revizi vůdcovské zkoušky. Stávající obsah používáme nyní cca 7 let a je na čase zhodnotit jeho relevanci vzhledem k aktuálním potřebám organizace, vedoucích oddílů, společnosti apod. Vzdělavatelům chceme představit náš plán, jak k revizi přistoupit, a posbírat k němu připomínky. Chceme nabídnout kurzům, vzdělavatelům, aby na revizi spolupracovali. A chceme zde také uspořádat první setkání zájemců a posbírat první hrubé podněty k revizi obsahu VZ jako takovému. Návrh zadání revize vůdcovské zkoušky.

Ze vzdělávacích programů pro vás chystáme
 
Psychická bezpečnost na kurzu
Také se vám někdy program takříkajíc rozložil? Rámec, téma nebo atmosféra programu u někoho brnkla na citlivou strunu a bylo potřeba takovou situaci vyřešit, ošetřit? Věděli jste jak na to? Řešíte předcházení vzniku takových situací v týmu’? Máte plán pro takový případ?

Lektorka: Petra Vacková

Kompetence globálního občana: Od kompetence k programu

Přijďte se podívat, jak se dá pracovat s kompetencemi globální občanství. Oč se opírat, jak pracovat např. s tématy aktivního občanství, udržitelná spotřeba, hodnoty a jejich chápání v globálním rozměru.

Lektorky: Skauti na Zemi - Eva Dajda Malířová, Petra Vacková

Dále se můžete těšit na program “Průběžné vzdělávání instruktorského týmu”, program o trendech v pedagogice, seznámení s šetrnými technologiemi Kaprálova mlýna nebo na workshop ohledně práce na skautské metodické aplikaci.
 
Sdílení zkušeností mezi kurzy - síťovací programy  

Připravujeme diskusní programy např. na tato témata: životnost instruktorů, přihlašování na kurzy přes skautIS, rozdíly v úrovni ČZ a VZ nebo kritéria výběru účastníků na kurz. Máte-li další návrhy, pište je do přihlášky

Výzva týmům kurzů - outsourcing
Prezentujte svůj kurz na ÚLŠ i jinak než plakátem! Rádi bychom zapojili kurzy do realizace některých programů i účastníky. Připravte si pro ostatní rozcvičku, fitku, čajovnu/kavárnu nebo rovnou večerní zážitkový program. Pojďte ukázat, co dovedete :-) Detaily na webu.

Harmonogram celé ústřední lesní školy najdete zde.
 
Už jste se přihlásili?

 

Těšíme se na vás.
tým Ústřední lesní školy 2016
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1066x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu