....

Chyba na stránce: Nejen pro benjamínky: nádherné deskovky, bloky, vymalovánky a pohlednice ve skautském obchodě - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2680-nejen-pro-benjaminky-nadherne-deskovky-bloky-vymalovanky-a-pohlednice-ve-skautskem-obchode"

Nejen pro benjamínky: nádherné deskovky, bloky, vymalovánky a pohlednice ve skautském obchodě

Nejen pro benjamínky: nádherné deskovky, bloky, vymalovánky a pohlednice ve skautském obchodě

Oblíbené knížkohry a bloky od Lucie Ernestové - grafičky skautských stezek - najdete opět na obchod.skaut.cz. Přibyly k nim vymalovánky a sady táborových pohlednic pro holky a kluky.

 

Bloky

Vyberte si ze sedmi druhů bloků - nebo také lapačů nápadů, kreseb a myšlenek. Mají pevnou kroužkovou vazbu a jsou linkované, čisté i čtverečkované. Velikosti A4 až A6.

 Koupit.

Inspirační karty

CESTA K SOBĚ je soubor inspiračních karet s obrázky, které Lucie Ernestová nakreslila původně pro své syny a další děti. Díky obrázkům mohou lépe vnímat a chápat význam slov. Také nám ostatním nabízejí nepřeberné množství inspirace pro každý den, kterou pak můžeme lépe předávat dál. Cesta k sobě pro vás může být odrazovým můstkem pro důvěrná povídaní a přemýšlení o životních principech, která nám pomáhájí chápat základní lidské hodnoty, rozumět svým náladám, znát své talenty, důvěřovat si, učit se sebereflexi… Moudrost a sílu máme v sobě. Celý život se ji učíme přivádět do každodenního života. Vyberte kartičku a pak si o ní povídejte nebo přemýšlejte. Vzpomeňte si na vlastní zkušenosti a prožitky, které se vám vybaví k danému tématu. Nikdy nevíte, co vás samotné napadne nebo se dozvíte od ostatních. Učte se, hledejte, vyprávějte, naslouchejte… Cesta životem obsahuje 32 obrázků (včetně úvodního) velikosti 12 x 17 cm. Z jedné strany kartičky je ilustrace s krátkým textem,  který je na druhé straně rozveden do několika vět.

CESTA ŽIVOTEM je pokračováním Cesty k sobě. Tentokrát se témata zaměřují na vnímání světa kolem nás a naší cesty životem. Jsou mnohem hlubší a vyvolávají pozoruhodné reflexe. Obsahuje také 32 obrázků.

Koupit.

Vymalovánky Cesta k sobě

Inspirační vymalovánky 16 vybraných obrázků z inspiračních karet Cesta k sobě na kvalitním akvarelovém papíře.

Koupit.

Táborové pohlednice

Sady čtyř pohledů pro holky nebo pro kluky.

 Koupit.

Knížkohry

"Hry tvořím proto, aby se už i nejmenší děti cítily v jistém smyslu rovnocennými spoluhráči. Aby se díky hrám nenásilně učily nové věci," vysvětluje autorka. Právě tohle je nám na autorčině přístupu symptatické, stejně jako její pozitivní vztah k přírodě, cestování, dobrodružství a pozitivním lidským hodnotám. Doufáme proto, že si bezprostřednost tvorby Lucie Ernestové také zamilujete.

Každá sada knížkoher v sobě zahrnuje čtyři hry spojené nějakým tematickým rámcem a veškeré propriety potřebné pro hraní.

 Vše si můžete pořídit na: skaut.cz/obchod.

Cestovatelské hry

Nansen, Magellan, Kolumbus, Battuta, Amundsen, Livingstone, Bruce… prostě frajeři! Trasy jejich výprav jsou součástí hledaček ve hře OBJEVITELSKÁ.

EVROPOU KŘÍŽEM KRÁŽEM je zábavná a trochu taktická hra, která pozoruhodně graduje v momentě, kdy je většina měst obsazená a vy musíte třeba až do Reykjavíku. Neustále se v ní řeší, které hlavní město obsadíte svým žetonem, přičemž si je náležitě procvičíte.

Hra HEDVÁBNÁ STEZKA bude zase příjemnou vzpomínkou pro ty, kteří cestovali po Asii nebo tam jeli po zemi. Je to hra s příběhem, kde v její první části putujete po starodávných obchodních stezkách Asie, při každém vstupu do města získáváte tolary a to i tehdy, když se tam dostanete z trestného políčka, když váš velbloud dostane  třeba průjem, nebo vás vrátí zpět čínská policie…

Hra HOROLEZECKÁ ČTYŘKA je vsazena do panoramatu nejvyšších vrcholů světa a na vaši hru dohlížejí Reinhold Messner a Sir Edmont Hillary s Tenzingem. Je jen pro dva hráče a její pravidla vychází z principu piškvorek. Zdá se sice jednoduchá, ale o to složitější je vyhrát.

Koupit.

Dobrodružné hry

ZTRACENÁ ATLANTIDA, je hra pro zábavné učení matematiky. Cestou do cíle musíte pro získání vědomostních krystalů spočítat několik příkladů, přičemž vám pomůžou sčítací perly nebo malá násobilka schovaná na kamenech v hlubinách moře. Hru můžou hrát i mrňata, ty nemusí násobit, stačí když sečtou nebo jen číslo rozpoznají.

PÍSMENKOVÁ PYRAMIDA je hra na principu slovního fotbalu. Skáčeš po písmenkách v patře pyramidy a do dalšího patra se dostaneš, jen když se chytrým slovem dostaneš na schody. Opravdová hra pro koumáky, zcela originální! V herním plánu jsou hledačky jihoamerických zvířat.

No a aby se natrénovala slova na daná písmenka, tak je tu hra CHYTRÉ KOČKY kde si si potrápíte hlavu vymýšlením slov na daná písmena. Vyjmenuješ vždy tolik, o kolik postoupíš po hodu kostkou.

PUTOVÁNÍ S DINOSAURY je taková oddechovka, zkratky, vracečky… Sbíráš vejce s dinosauřích hnízd při cestě ke stroji času. Skok přes propast je největší záludností, záleží na správném odrazu… Při tom si procviš názvy základních geometrických tvarů. Dej bacha, ať nešlápneš do dinosauřích bobků! Do hry jsou vpasovaná barevná políčka vztahující k majitelům dané barevné figurky. U těch se dají nastavit vaše vlastní pravidla, která do hry můžou vnést souboje mezi hráči…záleží co vaše děti unesou:)

Koupit.

Přírodovědné hry

PYTLÁCKÁ je týmová hra, kde všichni hrají jako tým proti pytlákům, kteří kradou zvířata. Všichni hrají společně proti hře samotné, jejím nástrahám a náhodě. Děti hrají za sebe, ale při hodu 1 nebo 2 mohou hrát za spoluhráče, pokud je to výhodné pro tým. Cílem je zabezpečit daný počet zvířat na všech kontinentech a vysvobodit ukradená zvířata od pytláků. Jezdíte po světě a při vstupu na políčko se zvířetem ho zachráníte. Na trase jsou ovšem i hordy pytláků, nad kterými musíte v kostkových soubojích zvítězit, jinak zvíře putuje do zajetí. 

PTAČÍ HRA neboli Atlas ptáků, je mimo jiné příspěvkem k osvěžení znalosti našeho ptactva. Putujete po soustředných kruzích ke svému hnízdu. Překonáváte v soubojích kočky a utíkáte před bouřkou, jestřábem nebo ornitologem. Pro vstup do dalšího kruhu, musíte nasbírat 4 žetony, které získáváte při vstupu na políčka s ptáčky.

EVOLUCE – běháte si volně po herním plánu a na evolučních urychlovačích získáváte a ve směnárnách směňujete různé časti těla. Cílem je posbírat dané časti těla pro zvíře, které si vyberete a dojít na jeho políčko. Hezky se nasmějete, když se snažíte vyvinout ve lva a narostou vám listy! Na konci hry máte tu čest popsat nebo nakreslit příšeru, ve kterou byste se vyvinuli při použití všech částí těla, které jste nasbírali:))

CRAZY ANIMALS aneb Bláznivá zvířata je jednoduchá hra, při které děti skládají potrhlé věty o zvířatech v češtině a angličtině. Tak vznikají věty jako ‚I am a green giraffe singing in the fridge.‘ Jsem moc ráda, že se moje hry líbí a našly si své příznivce.

Koupit.

Veselé hry

Hra MAŠINKOVÁ je jednofIgurková  na principu staroindické hry Lila nebo staročeské Kočičky. Jsou tu přenášecí políčka dopředu a dozadu vždy s nějakou pointou.

U PIRÁTSKÉ HRY je povinností se zastavovat na ostrovech při cestě za pokladem. Souboje s piráty jsou zábavným zpestřením hry. To co se děje při hře dává inspirativní prostor pro vzájemné špičkování a vytváření minipříběhů u hry.

ČARODĚJNICKÁ HRA je podobná a přesto jiná, můžete skončit ve smradlavém jezírku, smrkat žížaly, chrochtat jako prase, prdnout si a poskočit vpřed, proletět se na drakovi (ovšem zpět)…zrušit kouzlo můžete pouze po snědení očí kytky kouzlivky, při kterém se musíte náležitě zašklebit;o.

CHYTRÁ OPICE. Hodíš a skočíš na políčko s danou kategorií, pak vyjmenuješ tolik věcí kolik si hodil. Jak jednoduché a děti to baví… zvláště holčičky. Do kategorií jsem vpašovala pár vyzvědačských otázek typu: co rád děláš, co rád jíš, tvoje přání…

Koupit.

Zvířátkové hry

UTÍKEJ ZAJÍCI, honí tě lišky! Jednoduchá, ale napínavá hra, kde se do poslední chvíle neví, kdo se jako zajíc dostane do cíle. Jeden hráč začíná jako zajíc a ostatní jsou lišky. Zajíc se potřebuje dostat ke své rodině do zaječího pelíšku. Cestou ho ale ohrožují lišky. Když ho nějaká liška chytí, vymění si úlohy (liška se stane zajícem a ten zas liškou). Vyhrává ten zajíc, který se jako první dostane do svého pelíšku. Pobíhání po lese všem zpestřují veselé vracečky a zkratky.

Hra VESELÝ STATEK je klasika se zábavnými vracečkami a zkratkami pro nejmenší děti. Cílem je dojít ke ztraceným ovečkám na kopci. Cestou vás potká hromada povinností, radostí i těžkostí spojených se životem na statku. Tak hurá na cestu a pozor ať nespadnete do hnoje!

ŘEDITEL ZOO je intuitivní hra s jednoduchými otázkami a zábavnými souboji s opicemi, které vám cestou stále berou klíče od klecí.Cestu zrychluji nebo zpomalují přenášecí políčka. Cílem hry je, aby si děti rozšířily znalosti o exotických zvířatech, tak jim s otázkami pomáhajte.

UPOVÍDANÍ PAPOUŠCI je hra, jejíž těžiště můžete přesunovat od veselého předvádění zvířat a věcí až po zábavné trénování logopedie. Určitě se pobavíte při předvádění vyděšené slepice nebo koktavé vrány. Hru můžete používat jako pomocníka v logopedii, místo dramatického předvádění opakujete předepsané logopedické slabiky tolikrát, kolik jste hodili kostkou.

Koupit.

Za TDC
Míša Čakrtová - Střízla

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1407x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu