....

Chyba na stránce: Aktualizujte údaje o klubovnách a termínech schůzek! Ať váš oddíl najdou - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2677-aktualizujte-udaje-o-klubovnach-a-zakladnach-na-zacatku-skautskeho-roku-deti-a-rodice-vas-snadno-najdou-na-mapach"

Aktualizujte údaje o klubovnách a termínech schůzek! Ať váš oddíl najdou

Aktualizujte údaje o klubovnách a termínech schůzek! Ať váš oddíl najdou

S registrací aktualizujeme údaje o našich klubovnách, základnách a tábořištích na mapách Seznam a Google. Je proto nutné aktualizovat tyto údaje ve skautISu.

Informace o tom, kde má skautský oddíl klubovnu, a jak ho kontaktovat, jsou dostupné hlavně na těchto třech místech:

Všude se využívají data ze skautISu. Na skaut.cz jsou dostupné ve větším rozsahu a aktualizují se každý den v noci, nečekejte tedy okamžitou změnu po provedení změn ve skautISu. Na Google mapách se údaje aktualizují přibližně v měsíčním cyklu a na mapy.cz od Seznamu se data aktualizují dvakrát do roka. Velká aktualizace se chystá na začátku září (další velká bude až s registrací 2020), proto je právě teďnejlepší čas údaje projít a případně aktualizovat.

 

Jak upravit nebo zadat nové klubovny/základny/tábořiště?

V naprosté většině případů půjde jen o kontrolu současných údajů.. Údaje používané na mapách se  ve skautISu nachází na třech místech:

  • Záložka "Kontakty" – tady lze zkontrolovat, editovat, zveřejnit nebo naopak skrýt telefonní číslo, e-mail a web, které jsou pro hledající rodiče klíčové. (Pokud nezveřejníte e-mail ani telefon, bude obtížnější vás kontaktovat)

  • Záložka "Nemovitosti a základny" – je důležitá pro určení místa a správné zobrazení adresy klubovny. Oddíl zde jen vybírá užívání již existující nemovitosti. Středisko má navíc možnost přidávat i nové nemovitosti (neboť středisko klubovnu vlastní, nebo na ni má uzavřenou nájemní smlouvu). Jak postupovat je popsáno na odkazu:https://napoveda.skaut.cz/skautis/jednotka/nemovitosti

  • Záložka "Nábory" – zde lze zadat informace o tom, pro koho oddíl je (kluci, holky, věk) a časy schůzek. Důležité je zadat v jaké zveřejněné klubovně schůzky probíhají, jinak se údaje nemají kde na mapě zobrazit. Náborové údaje se používají jen na www.skaut.cz a skautských webech spolupracujících se skautISem (pro Google a Seznam se nepoužijí).

 

Upozornění: Aby se klubovna s náborovými údaji na mapách zobrazovala, je nutné ve skautISu u jejího užívání na záložce "Nemovitosti a základny" zaškrtnout, že má být klubovna zveřejněna! Bez toho se žádné údaje o klubovně a náborech nedostanou na žádný jiný web.

Jak si zkontrolovat, že je to správně?

Základní přehled všech údajů, které o sobě oddíl/středisko zveřejňuje pro mapy a veřejný web, najdete přímo ve skautISu v záložce ,,Náhled veřejných údajů". Můžete se však podívat i na skautský web pro veřejnost, kde je mapa s kontakty pro přidání se do oddílu. Na www.skaut.cz/pridejte-se se změny , zda se dá vaše klubovna na mapě se s právnými informacemi najít, zaktualizují každý den v noci. Pokud je vše v pořádku, objeví se odpovídající údaje (v menším rozsahu, třeba bez časů schůzek) dříve či později i na Seznamu a Googlu. Pokud se naopak klubovna nedá najít vůbec, bude to nejspíš tím, že nejsou zadané všechny povinné údaje.

Google navíc umožňuje o klubovnách zobrazovat více informací (jako jsou fotky apod.). Pokud byste si takové údaje chtěli upravovat přímo na stránkách Google map, stačí napsat na podpora@skaut.cz o kterou klubovnu má jít a na jaký e-mail máme poslat pozvánku ke správě.

Co teď dělat?

Pokud chcete mít co nejaktuálnější informace pro rodiče hledající aktivity pro své děti a další zájemce o vaše skautské ubytování, stačí jen:

  1. Zkontrolovat údaje ve skautISu na popsaných záložkách a případně je aktualizovat.

  2. Podrobný návod, jak všechno zadat do skautISu, je zde https://napoveda.skaut.cz/skautis/jednotka/nemovitosti

  3. V případě problémů nebo v případě zájmu spravovat svůj záznam na Google mapách pište na podpora@skaut.cz 

Jan Chmelař

asistent organizačního zpravodaje

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 5629x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu