....

Chyba na stránce: Díky! Přidej ke slovům i maličkost - dřevěný odznáček - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2306-diky-pridej-ke-slovum-i-malickost"

Díky! Přidej ke slovům i maličkost - dřevěný odznáček

Díky! Přidej ke slovům i maličkost - dřevěný odznáček

Nabízíme další maličkost, kterou lze poděkovat vedoucím oddílů, rádcům, správcům základem, pořadatelům velkých akcí nebo komukoliv, jehož práce si vážíte a chcete mu to dát najevo. Nový dřevěný odznáček má být symbolem takového poděkovaní. Je v podobě knoflíku, který můžete našít na libovolné místo a  obarvit ho podle svého. Zároveň pro vás může být inspirací, abyste vytvořili vlastní drobnost jako poděkování.

Poděkování “Díky Ti” je možné nalakovat či nabarvit a vytvořit si tak různé stupně ocenění nebo jim podle barev dát význam. Vaší kreativitě se meze nekladou. Zároveň ho můžete našít, nebo připevnit na libovolný předmět, aby bylo poděkování osobnější. Knoflík lze našít i na kroj nad pravou kapsu, kde je prostor pro příležitostné odznaky.

“Díky Ti” nespadá do kategorie skautských vyznamenání, je to neformální poděkování. Dle toho můžete uzpůsobit i to, jakým o jeho předání rozhodnete. Nabízíme třeba tuto cestu: Dotyčného navrhne kdokoliv střediskové radě. Ta návrh posoudí a popř. schválí. Zároveň se domluví na tom, kdo a jak poděkování při vhodné příležitosti předá.

Knoflík lze objednat na http://www.obchod.skaut.cz/

Tipy na závěr

  • Ke knoflíku je pěkné přidat také nějaký dekret na památku. Osvědčilo se nám přilepit ocenění k papíru “gelovými tečkami” (jsou tak vlepovány například reklamy do časopisů), které lze odstranit bez poškození dřeva i papíru.
  • Na dekret napište, za co ocenění dostává, můžete se podepsat, každý něco připsat apod. Na dekrety můžete využít děkovací dekrety, nebo si samozřejmě vymyslet své.
  • Odlište knoflíky, které budete předávat, ať už nabarvením na modro za zimní tábor a na žluto za letní tábor, nebo přidáním podkladu z filcu. Knoflíky můžete nabarvit i barvami střediska či oddílu.
  • Dejte si pozor, aby barvy nepouštěly. Pokud ho dotyčný bude nosit na kroji, je lepší předávat knoflík rovnou připevněný na zavíracím špendlíku (nejlépe na takzvaném brožovém můstku, podobně jako slibový odznak), aby bylo možné ho před praním sundat.
  • Nezapomeňte, že atmosféra při předání udělá hodně.

Máme radost, pokud hledáte možnosti, jak lidem poděkovat. Nezapomeňte se na poděkování vždy koukat jejich očima, aby se poděkování líbilo především jim. Někoho potěší pizza, pro někoho je víc vhodné  vyznamenání. Držíme palce, ať se vám to povede.

Budeme rádi, pokud nám pošlete vaše nápady, jak jste knoflík předali, abychom se vzájemně inspirovali. Dát nám vědět můžete i na FB skautské personalistiky, my váš nápad nasdílíme.

Podívejte se na knoflík v obchodě...

 

Hana Bejčková - Karamela

a Tiskové a distribuční centrum Junáka

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3836x

Práce s článkem

11
kladných hlasů

Diskuse o článku

1 Názor
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu