....

Chyba na stránce: Jaké byly semináře Skautské personalistiky? - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2242-jake-byly-seminare-skautske-personalistiky"

Jaké byly semináře Skautské personalistiky?

Jaké byly semináře Skautské personalistiky?

Na 3 pilotních seminářích o práci s dobrovolníky a vedení týmů, jsme měli přes 60 skautek a skautů z celé ČR a ohlasy byly velmi pozitivní!

Již tři semináře o personalistice jsme pro vás uspořádali během října a listopadu 2015. Podívali jsme se za vámi do Jiren u Prahy, Hradce Králové a také do Hodonína. Žádná vzdálenost pro nás není příliš velká na to, abychom přijeli a pomohli vám s otázkami ohledně personálních záležitostí, které vás aktuálně pálí. Celkem se seminářů zúčastnilo přes 60 účastníků (minimální počet na seminář je 15 lidí). Preferujeme však více zájemců – ne nadarmo se říká, že víc hlav víc ví. A tady to platí dvojnásob. Setkali jsme se jak s účastníky, kteří vedou své týmy, nebo v nich působí již delší dobu, tak s těmi, kteří teprve startují - nezáleželo na tom, zda působí v oddílové / střediskové / okresní / krajské radě nebo v týmu vzdělávací akce. Troufám si říct, že pro obě skupiny to mohlo být (a bylo!) přínosné (i když často to ukáže až praxe). Personalistika není jednoduchá oblast, ale snažili jsme se maximálně využít veškerý čas. Dozvěděli se:

  • jak mohou získávat nové spolupracovníky
  • jak je mohou dále vzdělávat
  • jak je mohou motivovat a podporovat ve spolupráci
  • jak s nimi „efektivně“ uzavřít spolupráci

Běžná přednáška však nedá nikomu tolik, jako sdílení zkušeností samotných účastníků akce. Proto jsme se snažili udělat co nejvíce prostoru právě pro ně samotné. To je TO, proč semináře pořádáme – chceme Vám dát příležitost povídat si o tom, jak to děláte právě vy. Není nic horšího, než když někdo něco umí opravdu dobře, ale nechá si to pro sebe … V případě, že se účastnici zajímali o určitou problematiku více, nebyl problém se u ní pozastavit. Samozřejmě čtyři hodiny, které byly na seminář určeny, nejsou nafukovací. Nicméně vše je jen o domluvě a my jsem ochotni se přizpůsobit. A protože každý (i v dospělosti) má rád interaktivní pomůcky, dali jsme všem pracovní listy. Ty sloužily nejen jako osnova pro orientaci v tématu, ale také jako nástroj k tomu, utřídit si své myšlenky týkající se personalistiky. Účastníci si do nich mohli vpisovat veškeré poznámky a případně je doplňovat svými kresbami, měli-li kreativního ducha! Kromě listů si ale odvezli také nápady, jak mohou svůj tým lépe vést a to s chutí a radostí. Stejně jako na své členy by šéf týmu měl myslet i na sebe!

Děkujeme za vaše skautské úsilí a přejeme hodně sil po celý rok ! 

Kateřina Horáková - Muty 
členka persoodboru a týmu seminářů o skautské personalistice

 

 PS: Hledáme zájemce, kteří by rádi rozšířili řady lektorů. Nejprve vás vezmeme na náslechy seminářů a pak nabízíme podrobnou metodiku, důležité jsou osobní zkušenosti, ochota se tématu věnovat a tak 2-4 dny ročně na účast na seminářích.  Zájemci neváhejte napsat na adresu ludmila.hobzova@junak.cz.

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1462x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu