....

Chyba na stránce: Milostná nedopatření zažila i zakladatelka skautingu pro dívky, čtěte její autobiografii - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2161-ctete-autobiografii-lady-baden-powellove-zakladatelky-skautingu-pro-divky"

Milostná nedopatření zažila i zakladatelka skautingu pro dívky, čtěte její autobiografii

Milostná nedopatření zažila i zakladatelka skautingu pro dívky, čtěte její autobiografii

Poznejte osobní příběh Lady Olave Baden-Powell, světové náčelní skautek, od dětství až po stáří v knize Zrcadlo mého srdce. Žasněte nad naplněným osudem ženy, která svůj život zasvětila skautingu a lásce ke svému muži.

Každý den udělejte něco třeba i nepatrného pro druhé; protože tím, že učiníte šťastnými jiné lidi, najdete opravdové štěstí i pro sebe.
Olave Baden-Powell


Kupte si autobiografii Zrcadlo mého srdce na:
skaut.cz/obchod

Lidé budou myslet, že jsme se do knihovny přišli jenom muchlat 

Ukázka z knihy:

Kromě jednoho vzácného dne, který jsme pro sebe měli na ostrově Brownsea hned po oznámení našeho zasnoubení, jme měli velmi málo soukromí. Teď Robin využil příležitosti a objal mne. Pokusila jsem se ho odstrčit. "Přestaň," řekla jsem. "Představ si, že někdo přijde! Co si pomyslí!"
"Co na tom záleží," namítal Robin a vášnivě mne políbil. "Jsme přece zasnoubeni."
Stále jsem z toho neměla radost. "To nesmíme," řekla jsem. "Lidé budou myslet, že jsme se do knihovny přišli jenom muchlat."
A tak jsem šla ke klavíru a začala jsem hrát, jen abych ukázala, že se nemuchláme. Najednou se otevřely dveře a objevil se pohoršený obličej sira Harryho. 
"No tohle!" vykřikl rozhořčeně. "Proto jsem vás tady samotné nenechal!"

Slavíme sto let od založení dívčího skautingu u nás

Před sto lety se u nás udála na tehdejší dobu zajímavá výstřednost, kterou už dnes bereme jako běžnou věc. Dívky začaly skautovat. Místo, aby zatápěly pod plotnou, dělaly si táboráky v přírodě. Zažívaly také jiná "klučičí" dobrodružství, a to v době, kdy ženy ještě čekaly další čtyři roky na volební právo. 

Nestihli jste oslavy výročí? Oslavte je dodatečně třeba právě četbou knihy Zrcadlo mého srdce.

Za TDC
Tomáš Vovsík

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2177x

Práce s článkem

3
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu