....

Chyba na stránce: Osobnosti přemítají nejen o skautingu v unikátní knize rozhovorů - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/1423-slavne-osobnosti-premitaji-o-svete-a-skautingu-ve-skautskych-vizich-unikatni-knize-rozhovoru"

Osobnosti přemítají nejen o skautingu v unikátní knize rozhovorů

Osobnosti přemítají nejen o skautingu v unikátní knize rozhovorů

A je to venku! Po uskutečněných skautských kavárenských debatách - Skautských vizích, které pořádá Skautský institut, nezůstávají jen zážitky vázané na dané místo a čas, ale také hmatatelná stopa v podobě stejnojmenného knižního záznamu. Skautské vize jsou designově povedenou publikací plnou inspirujících rozhovorů s významnými osobnostmi ovlivněnými skautskou výchovou a nesmí chybět v rukou všech těch, kteří se zamýšlejí nad životem, současným světem a skautingem.


KUPTE SI KNIHU SKAUTSKÉ VIZE NA: skaut.cz/obchod
Publikace čítá 219 stran a obsahuje kreslené portréty osobností.
Pořídit si ji můžete za 199 Kč.


Kniha Skautské vize nabízí deset rozhovorů, textových záznamů nevšedních povídání s výjimečnými osobnostmi různého věku, povah, profesí nebo životních cest. Jmenovitě v knize figurují jako diskusní hosté: Stanislav Balík, Tomáš Hanák, Helena Illnerová, Zdeněk Kudrna, Jan Macháček, Václav Marhoul, Šimon Pánek, Karel Schwarzenberg, Olga Špátová a Marek Vácha.

Skautské vize

Zdánlivě nesourodou skupinku výrazných individualit, kterou zmíněná skupinka bezesporu tvoří, však pojí dohromady kratší či delší, dávné či nedávné, trvající či ojedinělé potkávání se skautingem. Ať už je vazba ke skautingu u jednotlivých osobností jakkoliv silná, podvědomě cítíme, že skautský otisk v životě každého z nich funguje coby němý příslib naladění na stejnou vlnu a zanechává alespoň rámcově sdílenou životní (nebo chcete-li skautskou) vizi.

O tom nicméně píše trefně Miloš Říha (Šípek), ředitel Skautského institutu v předmluvě knihy: „Jako by zkušenost se skautingem tvořila zvláštní most, který způsobuje, že lidé, aniž by se předtím znali, napříč generacemi, a s naprosto odlišným společenským postavením, si z ničeho nic tykají, oslovují se přezdívkami, mají si o čem povídat a bez zbytečného vysvětlování vědí, že mají v něčem podobný pohled na svět.“

Miloš Říha je také tím člověkem, který veškeré rozhovory vedl a který v moderátorské funkci nastoloval jejich směr. A vzhledem k tomu, kdo všechno pozvání do Skautských vizí přijal, měl na výběr opravdu úctyhodnou paletu tematických oblastí, do nichž se s hosty mohl ponořit, ať už se jednalo o otázky skautské, společenské, politické nebo klidně i ty každodenní. Schválně, dokážete například odhadnout, kdo z pozvaných hostů v rozhovoru prohlásil větu „Posláním skautingu je vychovávat společenské elity“? Pokud ne, o důvod víc, proč si knihu pořídit.

skautské vize v knihkupectví

Aktivity Skautského institutu stojí za vaši pozornost

Živé skautské debaty Skautské vize i stejnojmennou knihu má na svědomí Skautský institut. Posláním Skautského institutu je přibližovat stoletý fenomén skautského hnutí u nás i ve světě a prohlubovat vztah jeho členů i veřejnosti k hodnotám, o které se skautské hnutí opírá.

Pokud chcete vědět více, navštivte web Skautského institutu www.skautskyinstitut.cz, kde najdete také aktuální i archivní videozáznamy Skautských vizí, nebo sledujte facebookové stránky facebook.com/skautsky.institut.

Za TDC
Tomáš Vovsík
redaktor interní komunikace Junáka

Miloš Říha je také tím člověkem, který veškeré rozhovory vedl a který v moderátorské funkci nastoloval jejich směr.
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 949x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu