....

Chyba na stránce: Registrace prakticky – přihlášky a zapojení všech dospělých členů - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/registrace/faq-a-dulezite-pojmy/294-navody/1451-registrace-prakticky-prihlasky-a-zapojeni-vsech-dospelych-clenu"

Registrace prakticky – přihlášky a zapojení všech dospělých členů

Registrace prakticky – přihlášky a zapojení všech dospělých členů

S blížící se registrací nabízíme několik dalších tipů, jak projít registrací bez zbytečného shonu. Tentokrát se věnujeme údajům o členech a přihláškám.

DOBRÁ RADA 1 – ZAPOJTE DO REGISTRACE CO NEJVÍCE SVÝCH ČLENŮ

Registrace nemusí být pouhou noční můrou jedné osoby v jednotce, která registraci zpracovává. Využijte všech možností skautISu a zapojte do procesu registrace co nejvíce členů jednotky. Přinese vám to úsporu času a členové navíc mohou objevit výhody, které skautIS nabízí.

DOBRÁ RADA 2 – PRACUJTE SE SKAUTISEM PRAVIDELNĚ

Pravidelná práce se seznamem členů své jednotky je v tuto chvíli již nutností, než jen dobrou radou. Dle nových předpisů (Stanovy a Organizační řád) se totiž stává osoba členem Junáka až ve chvíli jejího zápisu do seznamu členů jednotky. Nestačí tak mít několik měsíců v ruce papírovou přihlášku.

Mimo to získáváte další výhody: máte k dispozici aktuální seznam kontaktů, přehled o získaných kvalifikacích, přehled odebíraných časopisů, okamžitě můžete objednat členské karty a využívat dalších benefitů, které Junák nabízí.

Přihlášky

Papírové přihlášky

Získání přihlášek všech nováčků v oddíle je prvním krokem registrace. Využijte již připravené oficiální přihlášky, které obsahují důležitá poučení týkající se členství osoby v Junáku a poučení k nakládání s osobními údaji. Nově také existuje Evidenční list - formulář pro získání osobních údajů jak mladšího tak dospělého člena. Tento list je doplňkem přihlášky a v žádném případě ji nemůže nahradit. Editovatelné verze nelaznete na stránce Přihlášky.

 

Přihlášky mohou být uložené ve skautISu

Často je v přihláškách nepořádek a mnohdy je můžeme najít rozházené po klubovně. Od tohoto podzimu můžete mít všechny přihlášky naskenované a uložené u každého člena ve skautISu. Kdykoli si je tak budete moci zobrazit. Přihlášky může ukládat pouze vedoucí/administrátor oddílu, u středisek vedoucí/administrátor střediska.

Přihlášky dospělých členů

Přihlášku by měli odevzdat také dospělí členové a to i zpětně, pokud není nikde uložená nebo chybí souhlas se zpracováním osobních údajů. Můžete buď využít příslušný formulář (přihláška dospělého člena) nebo si může každý dospělý člen přihlášku potvrdit přímo ve skautISu. Tím se vyhnete předávání papírových formulářů.

 Náhled záložky Členství a registrace u každé osoby uzpůsobené pro nahrání naskenované přihlášky a potvrzení přihlášky dospělými členy (Moje osoba > Členství a registrace) 

Kontrola údajů členů

-          Zapojte do kontroly osobních údajů a kontaktů pokud možno všechny členy. Nechte je založit si vlastní účet ve skautISu a propojte jim účet s jejich osobou ve skautISu. Dospělí členové si potom budou moci své základní údaje a kontakty upravovat pravidelně sami. Mimo to získají přístup k výhodám, které Junák nabízí – STS, časopisy, skautská energie, GoogleApps a další. (POZN.: za děti do 15 let musí základní údaje upravovat vedoucí jednotky)


Na závěr nabízím vzor e-mailové zprávy, jak oslovit dospělé členy oddílu nebo střediska s žádostí o potvrzení přihlášky a doplnění osobních údajů:

Letos je ve skautISu třeba udělat ještě jednu věc navíc - u své osoby na záložce Členství a registrace je možnost Potvrzení přihlášky.Středisku
ušetří administrativu, když tohle provedeš elektronicky (stačí kliknout na Souhlasím), odkazovaný text přihlášky je v PDF zde:
http://krizovatka.skaut.cz/dokumenty/file/463-prihlaska-dospeleho-clena-junaka

Nezapomeň si také zkontrolovat své údaje ve skautISu.

 


 

Registrace může být pouhou formalitou, pokud s údaji ve skautISu pracujete pravidelně.

S případnými dotazy a připomínkami se, prosíme, obracejte:

  •           Podrobnosti k registraci a návodné články na skautské křižovatce nebo návody v nápovědě skautisu
  •           v první řadě na své střediskové, popř. okresní či krajské zpracovatele registrace
  •           pokud neuspějete tak na e-mail: registrace@skaut.cz nebo na podporu skautISu
  •           v mimořádně akutních případech pak telefonicky na správní oddělení KÚJ (tel. 234 621 278)

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 4986x

Práce s článkem

5
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

11 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu