....

Chyba na stránce: Jak tiskovou právu dostanete do novin? - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/propagace/jak-na-media/tiskova-zprava/855-jak-tiskovou-pravu-dostanete-do-novin"

Jak tiskovou právu dostanete do novin?

Zjistěte si jména a kontakty na redaktory v místním tisku a mediích.

Uvažujte, kam svou zprávu poslat. Týká se jen města? Nebo má dosah do kraje? Nebo je dost zajímavá i pro širší čtenářskou obec? A nebo patří do odborného tisku?

Běžné skautské akce pro veřejnost mají šanci spíše jako pozvánky. Napište o tom, co konkrétně budete na své akci dělat, co tam bude zajímavého k focení, proč by tam měly přijít děti, proč dospělí, proč žáci škol, proč novináři.

Do deníku pozvánku posílejte 2 – 5 dní před akcí, u časopisů berte ohled na periodicitu a uzávěrky. Nepřijel-li novinář na akci udělat reportáž, můžete mu zprávu o události a fotku poslat sami. Udělejte to týž den, co se akce konala, i když jde o sobotu nebo neděli, nebo maximálně den poté. Starší věci už se velmi pravděpodobně neuplatní.

Nečekejte, že větší deníky (regionální vydání MFD, Lidovek, Práva) zprávu uveřejní tak, jak jim ji pošlete. Pokud budou mít zájem o akci a dostanou včas pozvánku, přijedou si udělat reportáž sami.

Práce s článkem

kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

Nahlásit chybu