....

Chyba na stránce: ESO v prosinci zdarma. Vyzkoušejte vedení účetnictví, evidenci akcí a další. - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/majetek-a-hospodareni/ucetnictvi/eso-ucetnictvi/3643-uvazujete-o-zmene-ucetniho-programu-eso"

ON-LINE ÚČETNICTVÍ ESO

ČRDM ve spolupráci se společností Skeleton Software připravili on-line účetní systém ESO, který lze využít pro jednoduché i podvojné účetnictví. Systém je zároveň napojený na skautIS a umí si z něho nahrát data o jednotkách i členech.

ESO v prosinci zdarma. Vyzkoušejte vedení účetnictví, evidenci akcí a další.

Jedinečná možnost vyzkoušet si vše, co ESO nabízí, včetně synchronizace členů se skautISem, možností exportů do PDF i do Excelu, evidenci využití dotace, účtování podle akcí i členění dle střediska, kopírování dokladů ... Navíc je k dispozici online, takže k němu může přistupovat hospodář, vedoucí střediska, revizní komise a pro všechny lze nastavit práva na čtení a úpravy.

Jednotkám, které se přihlásí v prosinci, nebude účtován poplatek za rok 2017. V roce 2018 se můžete rozhodnout, zda si ESO necháte a uhradíte fakturu s poplatkem za rok 2018 nebo již ESO využívat nebudete.

Co vše najdete v ESO?

Podvojné účetnictví i jednoduché účetnictví

- přizpůsobeno pro činnost skautských org. jednotek, kde se počítá s evidencí vašich akcí a táborů včetně jejich vyúčtování, rozpočtů i možností evidence účastníků.  Předkontace a účetní osnova - je navrženo dle činnosti jednotek, naleznete výběr členských příspěvků, účastnických poplatků na akce i příjem dotací - vše si můžete přizpůsobit. ESO nabízí i možnost členění podle středisek a akcí. Lze ukládat scany k jednotlivým dokladům, doklady můžete kopírovat, exportovat data lze do PDF i Excelu.

 

Členové

- databáze členů s předdefinovanými i volitelnými údaji, možností synchronizace se skautISem, možnost přihlašování členů na jednotlivé akce i posílání mailů.

 

Akce

- databáze akcí, schůzek a výprav, samotné akce lze provázat s rozpočtem, členy a kalendářem.
 

Cestovní náhrady

 - kompletní správa cestovních náhrad - smlouvy, cestovní deníky, možnost ukládání technických průkazů apod.

Majetek

- správa vlastního majetku včetně inventárních čísel.

 
Kolik stojí využití ESO?

Pokud se rozhodnete v ESO pokračovat, roční poplatek vyjde na 660 Kč pro malé jednotky s počtem účetních položek menším než 1500, pro větší jednotky je 1.000 Kč za rok. Počet uživatelů není omezen - práva můžete dát

 
Jak začít?

Zaregistrovate se můžete na: https://eso.skeleton.cz/Welcome.aspx

V modré části klikněte na REGISTROVAT a otevře se vám formulář, kde vyplníte základní údaje o jednotce. U typu licence doporučujeme zvolit “Malá jednotka”. Omezení spočívá zejména v omezení počtu příloh, které jde do systému nahrát. Typ licence lze v případě potřeby kdykoliv později změnit.

 
 

 

 

Do systému se můžete přihlásit pomocí skautISu:

V rámci ESO může vedoucí/administrátor organizační jednotky nechat synchronizovat data ze skautISu (pomocí „Administrace jednotky > Nástroje > Synchronizace se skautISem). Synchronizují se informace o jednotce a seznam členů. Práva pro uživatele (skauty i nečleny) nastavujete přímo v ESO.

Lidem lze v ESO nastavovat oprávnění. Hospodáře tak můžete nechat účtovat a vedoucího oddílu nebo revizní komisi jen nahlížet (pomocí "Administrace jednotky>Uživatelé. Je možné vybírat mezi "+Nový" - přístup je mimo skautIS, pokud potřebujete, aby měl přístup někdo, kdo není registrovaný ve skautIS  a "Nový uživatel skautISu" - přístup pro členy registrované ve skautIS.

Pred přidáním nového uživatele skautIS je potřeba, aby si uživatel na stránce https://eso.skeleton.cz/Framework/Login.aspx klikl na "přihlásit přes  skautIS", aby se jeho údaje propojili se systémem ESO. Následně můžete založit uživatele a přidat mu práva.

Pokud byste potřebovali poradit nebo máte nějaký nápad na vylepšení systému, pište Maňuli - Marii Konečné na e-mail: marie.konecna@skaut.cz.

Maňule - Marie Konečná
Specialistka účetnictví a ekonomiky
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3273x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

4 Názory
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu